And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Wednesday, June 22, 2011

PANDUAN MENDEPOSIT DAN MENGELUARKAN DANA DARI INSTAFOREX

(Pendekatan Akaun Islamic)
E-book Kursus Asas Forex Kelolaan 1FxaDay ™

16 - PANDUAN MENDEPOSIT WANG KE AKAUN ANDA

Salah satu perkara yang menakutkan para pedagang forex ialah bagaimana nak deposit dan keluarkan wang dari mana-mana akaun forex. Jika anda berani menggunakan kad kredit anda, anda boleh terus transfer wang ke akaun forex anda. Akan tetapi, berapa ramai daripada kita yang mempunyai kad kredit ? Dan, berapa ramai pula yang berani menggunakannya di Internet? Saya sendiri yang mempunyai kad kredit pun masih takut-takut untuk menggunakannya untuk bayaran antarabangsa melalui Internet. 
Satu perkara lagi yang perlu diketahui ialah broker-broker forex kebiasaannya menetapkan pedagang forex hanya boleh keluarkan hasil keuntungan forex mereka menggunakan cara bagaimana ia dimasukkan;
  • Jika wang dimasukkan secara Bank Transfer, maka pengeluaran juga secara Bank Transfer.
  • Jika wang dimasukkan menggunakan Kad Visa, maka pengeluaran juga menggunakan kad yang sama.
Kaedah yang paling mudah yang akan saya terangkan dalam bab ini ialah wang masuk guna Liberty Reserve dan pengeluaran juga guna Liberty Reserve. Dengan menggunakan Liberty Reserve, anda tak perlu rasa cemas seperti guna kad kredit; atau tak perlu susah menunggu di bank anda sebab nak lakukan Bank Transfer di kaunter bank. Kalau nak transfer US$ 2,500.00 ok juga, tapi nak transfer US$25.00 je...  buang masa di bank je...

PERHATIAN :
Semua peserta yang mengikuti Kursus Forex PERCUMA ini dinasihatkan membuaka Akaun Mikro InstaForex atau Akaun Mikro Liteforex. Dana perlu diisi ialah sebanyak sebanyak USD 20.00 hingga USD 25.00. Dengan membuka akaun mikro anda boleh praktis dengan wang sebenar dan bukan
dengan wang olok-olok dalam akaun demo. Dengan cara ini anda akan berlatih dalam suasana wang sebenar. Dan anda mampu membina keyakinan. Bila sudah konsisten 20 - 30 pips sehari, maka dana boleh ditambah. Jika modal kecil, kita berdagang dengan lot kecil, jika modal besar, maka kita dagang dengan lot besar.
Kadar nilai lot yang akan didagangkan secara margin yang selamat:

  • Modal USD20.00  1 pip = USD 0.01 (atau 1 cent)
  • Modal USD200.00  1 pip = USD 0.10 (atau 10 cents)
  • Modal USD2,000.00  1 pip = USD 1.00  (Mini Lot)
  • Modal USD20,000.00  1 pip = USD 10.00 (Standard  Lot) 

SILA IKUTI LANGKAH BERIKUT
A.  Buka Akaun Liberty Reserve
Pernahkah anda dengan Liberty Reserve ?  Sekiranya anda banyak berurusan di internet, sudah pasti anda ada akaun Liberty Reserve.  Jika anda sudah ada akaun, sila sediakan password, login PIN dan Master Key anda. 
Jika anda belum ada akaun Liberty Reserve, sila klik logo di bawah. Ikut arahan yang diberikan.

Selepas klik Agree mesej berikut dipaparkan
Selepas login dan aktivate akaun, sila simpan Password, Login PIN dan Master Key anda dengan baik. Anda perlukan dalam proses seterusnya.
B.  Isi Dana Akaun Liberty Reserve Anda
  1. Untuk mengisi dana akaun Liberty Reserve anda, anda perlu beli Liberty USD mengikut nilai USD yang akan anda masukkan ke dalam akaun Instaforex anda nanti. Lebihkan USD5.00 (lebih kurang RM15.00 - RM20.00) sebagi belanja prosesan. 
  2. Paling kecil beli Liberty USD20 + 5 = USD25.00  Jika anda inginkan BONUS Instaforex beli Liberty USD100 + 5 = USD105.00 
  3. Anda boleh beli Liberty USD daripada  mana-mana pemilik akaun Liberty Reserve yang mempunyai US Dollar dalam simpanan. Boleh juga beli dari saya.
  4. Sila SMS   LIBERTY<>No. AKAUN LIBERTY RESERVE ANDA<>USD25<>NAMA ANDA<>MAYBANK atau CIMB ke 019-2278581
  5. Saya akan maklumkan nilai dalam Ringgit Malaysia berserta nombor akaun saya di MAYBANK atau CIMB mengikut permintaan.
  6. Selepas anda bank-in ke akaun saya sila maklumkan melalui SMS.
  7. Saya akan sahkan penerimaan dan lakukan pindahan LIBERTY USD25.00 ke akaun Liberty Reserve anda.
  8. Saya akan SMS memaklumkan proses selesai.
  9. Sila semak akaun Liberty Reserve anda untuk pastikan anda sudah terima. Anda akan menerima USD25.00 Sebagai penerima, anda akan dikenakan fee oleh pihak Liberty Reserve (mungkin USD 0.50). Anggaplah ini sebagai duit minyak atau duit parking anda jika berurusan dengan bank.
  10. Ya... semua proses di atas dilakukan di depan komputer anda saja !!! Tidak perlu pergi bank.
NOTA :
Untuk membeli Liberty USD pada masa-masa akan datang, sila SMS dan nyatakan nilai USD yang diperlukan. Saya akan hubungi anda dan cuba memberi pada kadar paling rendah.
C.  Isi Dana Akaun Instaforex Anda
  1. Sila layari laman web ini:  https://secure.instaforex.com/ms/deposit.aspx?x=MXZ
  2. Ikut arahan skrin


  1. Pada skrin berikutnya pilih


  1. Pada skrin berikut, masukkan:
    1. Nombor akaun Instaforex;
    2. Katalaluan Instaforex;
    3. Jumlah yang ingin dideposit ke Instaforex. 
  2. Klik "Pratonton"
  3. Jika maklumat 3 semuanya betul, ikut arahan skrin untuk selesaikan proses mendeposit wang ke akaun forex anda. 
  4. Pastikan anda cetak atau salin dan simpan semua maklumat penting anda.
  5. Biasanya anda boleh berurusniaga selepas beberapa minit berurusan.

TAWARAN !!!
Indikator X-EMAs versi terkini PERCUMA!!


Selepas anda membuka akaun dagangan InstaForex dan mendeposit wang ke akaun anda seperti diterangkan di atas, sila emel nombor akaun dagangan anda, tarikh akaun dibuka dan nama penuh anda ke instaforex@edunetservices.com  Setelah anda mula bertrading, kami akan kirim melalui emel, Indikator X-EMAs versi terkini beserta panduan memasangnya PERCUMA!!!

Indikator X-EMAs versi terkini bernilai RM100.00 dan hanya diberi kepada peserta yang menghadiri Kursus Newbie bersama kami. Jika Indikator X-EMAs versi 2.8 sudah cukup mudah, maka versi terkini memanglah lebih mudah !!! 


C – Menuntut "Welcome Bonus" dari Instaforex.

Apabila anda buka satu akaun baru, anda akan diberikan "Welcome Bonus" dari Instaforex seperti berikut:

  • Jika anda mendeposit tidak kurang dari US$ 100 – Bonus US$ 30 diberikan;
  • Jika anda mendeposit tidak kurang dari US$ 800 – Bonus US$ 200 diberikan;
  • Jika anda mendeposit tidak kurang dari US$ 5000 – Bonus US$ 1000 diberikan;
  • Jika anda mendeposit tidak kurang dari US$ 50000 – Bonus US$ 5000 diberikan;
Untuk menuntut "Welcome Bonus" ini, sila layari laman web http://instaforex.com/get_bonus.php?x=MXZ

Perlu diingat bahawa bermula daripada proses mendaftar akaun Instaforex sehingga boleh melakukan urusniaga, anda perlukan hampir 1 minggu jika melakukan transfer melalui bank. Akan tetapi anda boleh terys berurusniaga jika anda guna khidmat Liberty Reserve.

D – Mengeluar Wang dari Akaun Instaforex anda.

Setiap orang yang menceburi dagangan forex bercita-cita mendapatkan wang sebanyak mungkin. Saya pasti begitu jua dengan anda. Apabila anda sudah mendapat keuntungan, bagaimanakah anda keluarkan wang anda ? Bagi memudahkan anda, saya terangkan juga cara pengeluaran wang dari Instaforex.

  1. Pilih  "Pengeluaran Funds"
  2. Pilih "Liberty Reserve" - Pengeluaran hanya melalui kaedah sama dimasukkan.
  3. Pilih "Liberty Reserve (USD)"
  4. Isikan Nombor Akaun Instaforex, Katalaluan dan Jumlah 

Tunggu 3 hingga 7 jam dan akaun Liberty Reserve anda akan bertambah Dollarnya.

Best Blogger Tips

4 comments:

  1. nak tanya kalau akaun LR nak transfer ke akaun local boleh ke

    ReplyDelete
  2. saya warga serawak malaysia. kalau nak transfer dari LR ke akaun mybank saya boleh tak. kalau boleh dari mana saya bermula.

    ReplyDelete
  3. boleh....kita bukan transfer akaun lr...tapi duit yg dlm akaun lr kita jual.......daftar kat mewahgold.com......broker nie lebih krng mcm IB fungsi dia....kita boleh jual beli usd dgn broker nie

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts