And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Saturday, March 26, 2011

WTF....u will not believe this....WTF

                                            www.this-is-my-story.com/v/399GK10K5946 Best Blogger Tips

Tutorial Nuffnang : Bagaimana Nak Letak Iklan Nuff Pada Entry

........ramai yang pening kan bila nak letak iklan kat entry...ada yang terpaksa buat widgets baru sebab tak tahu macam mana nak letak iklan nuff pada entry...sini pendekar nak tunjuk pada yang tak tahu tu okay....

...mula-mula...cari iklan nuff tu...especially yang LARGE RECTANGLE...sebab hanya iklan ini paling sesuai untuk letak kat entry...iklan size lain tak sesuai....

...Firstly, pergi kat Dashboard--->  Design----> Edit Html ---> Expand Widget Templates seperti di bawah.....tapi sebelum itu anda kena save dulu template asal anda dengan klik pada Download Full Template....kemudian barulah tutorial bermula ! !...heheh...

...lepas tu pergi kat Dashboard--->  Design----> Edit Html ---> Expand Widget Templates seperti di bawah...tekan Ctrl dan F serentak... cari keyword "post hentry".....


Letak iklan nuffnang selepas post hentry 
....anda boleh juga letak di mana-mana selepas keyword "post hentry" ini... sama ada di :-
  • <div class='post-header'> --> kalau letak di atas nya..iklan keluar lepas Title Post dan sebelum isi entry anda....
  • <div class='post-body entry-content'>  --> letak di mana-mana selepas keyword ni akan keluar dalam entry anda iklan tu...di bahagian paling bawah entry...
....okay...setakat itu rasanya yang ingin pendekar kongsikan...tapi ingat...SEBELUM menggunakan widgets ini di dalam template anda...pastikan anda SAVE dulu setting template anda yang sebelum ini...ini untuk memudahkan anda jika tersalah letak mahupun tersalah taip...

...sebarang kemuskilan...silalah tinggalkan pertanyaan anda di ruangan comment di bawah ini ya...ataupun anda boleh tanya juga kepada Incek Zaer....yeahh! ! ...naik lagi nama ang kat sini Zaer ! !

Sekian...terima kasih kerana membaca...Waccchhhaaaa~ ~ ~...(^_^) Best Blogger Tips

Autoresponder Trafficwave untuk pemasaran email anda

 Adakah anda ketahui bahawa kejayaan sesebuah website bukanlah semata- mata apa yang dapat lihat di dalam website tersebut. Ramai yang tidak ketahui bahawa kejayaan sesebuah website adalah berdasarkan kepada sistem follow-up yang efektif.
Mengikut kajian, seseorang pelawat website akan bertukar menjadi pelanggan setelah follow-up tujuh hingga lapan kali. Jadi apakah yang membolehkan pelanggan tadi datang ke website atau mengetahui tentang produk kita setelah beberapa kali? Jawapannya akan anda dapati di bawah.
Kunci kejayaan sesebuah website adalah untuk menghantar maklumat mengenai perniagaan anda kepada mereka yang berminat. Iaitu anda perlu mendapatkan email pelawat laman web anda untuk follow-up.
TrafficWave menyediakan servis autoresponder untuk pemasaran internet yang efektif untuk membantu anda mengumpul senarai prospek, menerbitkan pengumuman produk dan membina kredibiliti anda dengan prospek anda.
Saya telah melanggan Trafficwave sejak Januari 2010. Dan saya berpuashati dengan perkhidmatan yang diberikan. Sebelum ini saya menggunakan Autoresponder Aweber sejak 2006 lagi.
Ya, memang Aweber adalah antara autoresponder yang terbaik, tetapi harganya yang sering menjadi kekangan kebanyakan newbie. Ini kerana caj Aweber ialah $19.00 untuk 500 senarai email pertama, semakin besar list yang anda kumpul, maka makin tinggilah caj yang perlu dibayar. Berbanding Trafficwave, ia mengenakan caj $17.95 sebulan walaupun jumlah subscriber anda semakin meningkat . Mari kita tengok perbandingan harga antara trafficwave dan servis autoresponder lain yang ada di pasaran
perbandingan harga trafficwaveSelain itu autoresponder Trafficwave juga menyediakan kemudahan berikut…
  •  menguruskan senarai email anda tanpa had (unlimited) 
  • boleh menyimpan sebanyak mana data yang anda mahu 
  • boleh menjadualkan e-mail yang hendak dihantar kepada prospek/pelanggan 
  • boleh memeriksa berapa ramai yang buka e-mail yang anda hantar 
  • boleh mengetahui berapa ramai yang prospek yang telah menjadi pelanggan 
  • boleh membina sendiri borang opt-in atau guna yang sedia ada 
  • menghantar e-mail menggunakan teks ataupun html 
  • terdapat  kumpulan sokongan secara online dan juga forum
Jika Aweber memberikan anda peluang untuk test drive dengan kos $1 untuk 1 bulan, Trafficwave pula memberikan anda masa selama 30 hari untuk menilai dan merasai sendiri pengalaman menggunakan servis mereka tanpa sebarng kos – PERCUMA!
Dan yang paling menarik ialah program affiliate yang disediakan oleh pihak Trafficwave. Ini bermakna kita boleh buat duit sambil menggunakan autoresponder Trafficwave ini.Kita boleh minta pihak Trafficwave tolak komisen yang kita perolehi untuk bayaran bulanan kita. Bakinya akan dihantar melalui cek kepada anda . Seronok kan! Ini bermakna kad kredit/debit anda tidak akan dicaj oleh Trafficwave. Best Blogger Tips

Cara Promosi Blog Baru Di Google Dalam 24jam

cara promosi blog baru di google
Mengetahui cara promosi blog (atau website) yang berkesan adalah salah satu ilmu penting yang perlu diketahui oleh sesiapa sahaja yang ingin menceburi bidang perniagaan internet.
Salah satu sumber utama untuk mendapatkan pelawat yang ramai ialah melalui enjin carian seperti google. Jadi adalah penting untuk memastikan bahawa blog atau web anda tersenarai (atau diindeks) di google.
Saya ada menerima soalan dari seorang subscriber tentang blog beliau yang tidak dijumpai google. Berikut adalah soalan yang diutarakan,
thnks so much sbb tunjukkan asas buat blog.. i dah buat dan dah publish tapi bila i search kat google, kenapa link untuk blog saye itu tak de dalam enjin pencarian google? bole u tunjukkan cara nak buat link kat google?
-Sazie-
Ramai dikalangan kita beranggapan, dengan membina sebuah blog,  ini bermakna anda sudah boleh bergembira sebab anda dah boleh buat duit dengan blog (atau laman web) anda. Sebenarnya membina laman web atau blog hanyalah langkah pertama untuk memulakan satu perjalanan blogging yang panjang.
Ada banyak  langkah lagi yang perlu anda lakukan untuk memastikan laman web anda itu bakal menerima pengunjung. Tanpa pengunjung, blog anda itu tidak akan dapat memberikan anda sebarang pulangan – melainkan anda membina blog bukan untuk dikongsi dengan orang lain .

Ok, disini saya kongsikan cara promosi blog yang saya gunakan.

Caranya ialah;
1. Buka satu akaun baru bagi setiap laman web sosial ini - Digg , StumbleUpon , Technorati dan Delicious .
2. Selepas mendaftar , submit artikel yang ditulis di blog anda di setiap web tersebut. Jadi, kalau blog baru, bolehla letakkan post pertama anda disitu.
3. Selepas 24 jam, menggunakan cara promosi blog ini,  buat carian di google dengan menaip site:alamatbloganda.blogspot.com . Tahniah! Blog anda dah tersenarai di Google!
Selepas itu, anda perlu rajin update blog . Dan setiap kali anda siap posting terbaru, bolehla submit ke laman web diatas sekali lagi. Ia jugaboleh membantu untuk meningkatkan ranking anda di google nanti.

Diharap cara promosi blog dengan pantas ni akan dapat membantu.Jangan lupa untuk tinggalkan sebarang komen jika anda ada mencuba teknik ni.

Best Blogger Tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts