And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Friday, June 3, 2011

Jika Perdana-Perdana Menteri Malaysia Ada Facebook

Hasil kerja seorang blogger bernama Giantpolar dan hasil kerja beliau boleh korang layan di blog Funny Profiles Story. Kalau suka dengan hasil kerja beliau sila support dengan melawat blog beliau dan follow.


giantpolar funneh komix

Best Blogger Tips

Beza Jalan Tunduk Lelaki Tua vs Muda


OWH lelaki~~~

Best Blogger Tips

Beza Mak Bapak Dulu Dan Sekarang


It's true

Best Blogger Tips

Rebecca Black Peluk Islam - Mendapat Petunjuk Dari Komen Youtube


Los Angeles - Ahad - Penyanyi cilik Rebecca Black yang kini meningkat popular dengan lagu Friday mengaku memeluk Islam jumaat lalu. Dalam temubual ekslusif Harian Metroll dengan gadis berusia 13 tahun ini, Rebecca mengatakan beliau tergerak untuk memeluk Islam setelah membaca komen positif yang ditinggalkan pada video beliau di Youtube. Video itu kini sudah mendapat lebih 50 juta tontonan sejak menjadi viral 2 minggu yang lalu. Rebecca memberitahu kami;

"Saya baca banyak komen-komen yang mencerca saya. Ada yang menyuruh saya terjun Plaza Masalam. Saya sendiri tak tahu dimana Plaza Masalam. Tak kurang juga yang mengatakan saya ini Justin Bieber versi berzakar dan telur. Saya sungguh kecil hati dengan cemuhan yang ditinggalkan penonton Youtube. Namun saya tersentuh dengan komen yang ditinggalkan penonton Muslim. Mereka katakan terima kasih buat lagu pasal hari jumaat. Hari suci orang Islam. Mereka tak maki saya langsung malah bagi sokongan. Dari situ saya tergerak untuk membaca mengenai Islam"

Rebecca mengucapkan dua kalimah syahadah jumaat lalu di Grand Los Angeles Mosque. Beliau ditemani bapanya yang memberi sokongan moral. Apabila ditanya tentang perancangan sekarang setelah bergelar gadis Muslim Rebecca menjawab;

"Saya baru sahaja menadapat tawaran berduet dengan Maher Zain. Beliau berminat untuk menbuat remix lagu Friday yang lebih selari dengan gaya hidup muslimin dan muslimah.Saya hanya perlu ubah beberapa bait lagu"

Rebecca kemudian memberi kami preview awal lagu Friday (Islamix Mix)

"Friday Friday can't wait for Friday Prayers. Prayin' and Prayin' Yeah. God God God God... Imam in the front saf, Ustaz in the back saf. Can't make my mind which saf shall I pray?"

Wartawan kamu kemudian bertanyakan tentang nama baru yang beliau pilih sebagai saudara baru

"Saya banyak berfikir tentang ini. Saya Google nama saya dan Islam sekali. Alhamdulillah saya menumui nama yang sesuai dengan saya. Nama baru saya ialah Rebecca Nur Al Islam..... sama seperti pelakon dari negara awak (Malaysia)"

Album Rebecca Nur Al Islam akan dilancarkan sebelum Ramadhan tahun ini dan Rebecca sudahpun bercadang untuk menghasilkan Friday versi Bahasa Malaysia

"Ini sebagai tanda terima kasih kepada Malaysia kerana memberi ilham kepada nama baru saya"ps : ini adalah rekaan semata-mata...owh!!! Best Blogger Tips

Pekerja Kedai Kain Sari Paling STYLO Dalam Sejarah


perggh...pekerja contoh Best Blogger Tips

Blog #AdindaEvans Hanya Viral Marketing Filem Terbaru Amir Raja Lawak?

Semalam Juber terima link kepada sebuah blog yang cukup sensasi seluruh Malaysia. Menurut email tip yang Juber terima blog ini mengandungi pengakuan berani seorang anak gadis berumur 14 tahun yang memanggil dirinya Adinda Evans. Adinda Evans mengaku sudah melakukan hubungan senggama dalam, seggama atas, senggama tepi dan senggama minda dengan teman lelaki beliau tanpa segan silu.

Nak dijadikan cerita kini satu Malaysia dah tahu tentang blog berani mati gadis dari Puchong ini. Juber pun difahamkan pihak Polis dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dibawah Datuk Shahrizat Jalil mengambil berat pengakuan Adinda Evans kerana beliau masih dibawah umur. Kawan Juber si wartawan sensasi Hazrey juga memberitahu Juber yang seks bagi mereka dibawah umur 16 tahun jatuh hukuman rogol statutori. Sama ada ianya dalam kerelaan atau tidak teman lelaki Adinda Evans akan dihadapkan di mahkamah atas kesalahan ini

Dalam orang ramai sebok pasal cerita ini Juber diberitahu blog itu sebenarnya projek Viral Marketing oleh Amir Rajalawak. Ianya bukan blog sebenar tetapi blog HYPE untuk filem AKU DAH MAEN yang dibintangi Amir dan bakal ditayangkan di pawagan Aidifitri ini. Juber terus menghubungi Amir untuk mendapatkan keterangan dan Amir mengesahkan blog Adinda Evans itu adalah blog Viral yang dicipta oleh kakitangan Obefiend Network bagi mempromosikan filem Aku Dah Maen.

"Ye saya mengaku blog Adinda Evans itu hanya sebuah blog viral marketing untuk filem pertama saya yang bakal muncul iaitu Aku Dah Maen. Filem ini sebenarnya adaptasi buku The Scarlet Letter dan saduran filem Easy A lakonan Emma Stone. Saya cukup berbangga pihak Obefiend Network yang ditugaskan mencipta hype bagi filem saya ini berjaya melakukan tugas mereka! Oh jangan lupa layan filem Aku Dah Maen nanti di pawagam ok"

Aku dah Maen , seperti filem Easy A mengisahkan pengalaman seorang remaja di sekolah setelah muncul gossip beliau bukan lagi dara. Jika Scarlett Letter dan Easy A dibuat dari perspektif seorang wanita, Aku Dah Maen dibuat dari perspektif pelajar lelaki. Amir memberitahu gambar Adinda Evans itu sebenarnya diri beliau yang dimekapkan. Dia memainkan watak seorang lelaki dan wanita pada waktu yang sama.

Bila ditanya apa pendapat beliau tentang komen melampau yang ditinggalkan di belog Adinda Evans Amir berkata;

"Ini lah point filem Aku Dah Maen. Nak menunjukkan dan membuka pekung bangsa Melayu kita yang suka menghukum tanpa usual periksa. Dalam filem ini ada kami paparkan masalah Melayu suka sangat mengherdik dari mengajar. Lepas tu perasan diri mereka ahlil syurga pada masa yang sama guna perkataan kesat. Filem Aku Dah Maen mungkin sebuah komedi tetapi ianya komedi berat penuh dengan makna tersirat"Best Blogger Tips

Hairaki Freemason


Kalau nak full uncut version sila klink disini ok
Best Blogger Tips

JAKIM DIMINTA MEMPERKENALKAN LOGO HARAMJabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) disaran memperkenalkan logo haram di samping mesti berani untuk mengisytiharkan produk-produk haram di pasaran agar tidak mengelirukan umat Islam.


Ketua dewan pemuda PAS, Nasrudin Hassan at-Tantawi mendesak kerajaan berbuat demikian setelah rakyat dididik dengan logo halal untuk menarik masyarakat pengguna agar mengambil dan menggunakan barangan halal.


“Saya mengira menjadi satu kewajipan juga bagi pihak kerajaan dan berkuasa agama mendidik rakyat dengan logo haram  untuk menjauhkan masyarakat umat Islam dari mengambil dan menggunakan barangan haram,” katanya dalam satu kenyataan.


Menurut Nasrudin Hassan, lambakan barangan atau produk haram bagi umat Islam kini semakin bertambah dan membimbangkan umat Islam.


Katanya, lebih malang lagi terdapat produk yang menggunakan logo halal secara palsu.


Selain tindakan tegas dan penguatkuasaan secara serius oleh pihak kerajaan dan berkuasa agama, Hassan mahu mereka memperkenalkan logo haram.
Best Blogger Tips

Gambit mencarutps : kepala hotak hang...aku dapat ko, aku sebat cukup2... Best Blogger Tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts