And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Sunday, May 29, 2011

M'sia, Termasuk Negara Budaya Seks Bebas -Durex


INI, negara-negara berbudaya seks di dunia berdasarkan survey yang dilakukan oleh Durex. Poin survey berdasar atas budaya, pola hidup dan kegiatan penduduk di negara bersangkutan. Lihat, Malaysia di mana?

1. Yunani

Semua orang telah tahu negara ini memiliki tradisi seks sejak dari zaman kuno. Dengan iklim Mediteranian dan memiliki banyak pulau dan pantai, menjadikan Yunani nombor 1 Negara paling horny sedunia.
2. Brazil

Merupakan tanah kelahiran dari "thong". Masuk akal jika seks adalah sama pentingnya dengan bernapas di negara yang satu ini. Pantainya selalu dipenuhi wanita-wanita cantik disamping Brazil memiliki karnaval tahunan dan membuat Brasil masuk dalam daftar ini.
3. Russia

Perang Dingin pada masanya menyembunyikan kehidupan seks penduduk Rusia, dan setelah tumbangnya komunisme maka hal ini terkuak lebar. Libido orang Rusia membuat kelab dan bar berkembang sangat pesat di Moskow, dimana hookups merupakan hiburan malam di negara yang berhorny tinggi ini.
4. China

Semakin berevolusi budaya China, menyebabkan semakin berevolusinya kegiatan seksual di negara ini. Ingin bukti? Hanya dalam tempo 8 tahun, 5,000 toko penyedia perlengkapan dan keperluan seks telah didirikan. Baru hanya ada di satu kota, iaitu Beijing, ditambah China memiliki SEXPO, warga China datang untuk memeriksa perlengkapan seksnya... 70% produk seks dunia adalah buatan China... Maka China masuk dalam daftar ini.
5. Poland

Budaya seks Poland cukup konservatif, namun Poland memiliki festival tahunan dengan nama Eroticon yang menampilkan produk-produk terbaru perlengkapan seks. Skandal politik Poland pernah terjadi dan diketahui umum. Namun yang jelas poin terbesar Poland masuk daftar ini adalah dengan pegangan "rekor Gangbang dunia" yang diraih oleh 2 orang asal negara ini dan dilakukan di Poland sendiri.
6. Itali

Orang Itali memiliki pendapat seks harus dilakukan setiap hari. Sebuah polling menemukan bahawa 32% orang Itali dengan usia 60 tahun, melakukan hubungan seks secara teratur. Tidak jelas mengenai range waktunya, namun yang jelas frekwensi aktifitas seks mereka memasukan Itali dalam daftar ini.
7. Malaysia

Menurut survey DUREX, Secara umum budaya seks negara ini konservatif. Namun di balik itu banyak kontroversi yang terjadi. Contohnya, apakah pendidikan seks perlu diadakan di perguruan tinggi atau tidak?

Di balik kontroversi tersebut, MENURUT DUREX, ada fakta yang menunjukan orang-orang Malaysia memiliki tingkat Horny yang tinggi. Sebagai contoh : Pejabat Menteri (Menteri Kesehatan) dipaksa undur kerana skandal seksnya pada bulan Januari 2008.
8. Sepanyol

Di tanah Zorro ini, seks sudah merupakan budaya dan persepsi. Tradisi seks penduduk Sepanyol ini sering disematkan dalam istilah-istilah moden, seperti yang kita kenal dengan istilah Spanish-Fly dan Viagra, walaupun sebenarnya penduduk Spanyol tidak terlalu menggunakan produk-produk tersebut. Untuk hal ini maka Spanyol masuk dalam daftar.
9. Switzerland

Urutan berikutnya adalah negara Swiss. Walaupun mereka memiliki sikap neuteral dalam bidang politik, namun untuk urusan seks lain cerita. Prostitusi adalah legal di negara ini dengan prestasi, setiap tahun para hidung belang negara ini mengeluarkan 350,000 Frank untuk mendapatkan kepuasan seks. Dengan komitmen ini wajar jika Swiss masuk dalam daftar.
10. Mexico

Mexiko memulai daftar negara paling horny di urutan 10 ini, ABG mereka yang terparah hingga pada Mei 2008 pemerintah Mexico mendistribusikan 700,000 eksemplar buku pembelajaran seks kepada semua siswa-siswi di sekolah. Ironisnya, walaupun umumnya prostitusi ilegal di Mexiko, namun di beberapa kota dianggap legal seperti Tijuna.

Tambahan beberapa lagi negara-negara yang luput dari survey durex:
11. Jepun

Memang seks di Jepun bukanlah hal yang tabu. Kalau kita ketikkan keyword ' sex in Japan' di Wikipedia, kita akan menemukan berbagai sejarah aneh tentang seks di Jepun. Bagi penduduk di Jepun, perawan ketika malam pertama pernikahan adalah sangat memalukan bagi mereka yang berkahwin di usia lebih dari 20 tahun. Ertinya mereka benar-benar tipe level bawah dalam pergaulan mereka.

Hal ini bukan hanya terjadi baru-baru ini, tetapi sudah sejak zaman-zaman kerajaan Jepun di masa lampau. Dahulu semua perempuan diberikan kepada prajurit-prajurit Jepun untuk dijadikan pelampias nafsu mereka dan orangtua merekapun rela untuk itu. Jangan hairan ketika zaman penjajahan Jepun dulu banyak perempuan Malaysia atau Indonesia yang hilang perawan oleh tentara Jepun.
12. Belanda

Negara ini terkenal dengan Red District, dimana merupakan salah satu prostitusi terbesar di dunia. Pekerja seks komersial di Red Distric didisplay bagaikan pakaian dan barang yang dijual di etalase toko-toko.
Best Blogger Tips

Heboh, Kisah Penipuan Melalui Hisap Payudara.


Jakarta, 26 Mac 11: Berita heboh terkini. Hati-hati bagi lelaki hidung belang. Kini muncul modus kejahatan baru iaitu gadis cantik yang pura-pura merelakan payudaranya untuk di hisap. Inilah yang terjadi pada salah seorang tukang ojek atau motosikal sewa di Indramayu.

Sebut saja namanya Sar, seorang tukang ojek warga Santing Kecamatan Losarang. Masa di pangkalan ojek terlihat wanita cantik baru turun dari angkutan (bas) lalu kemudian menghampirinya. setelah tawar-menawar harga, akhirnya Sar mengantar wanita itu ke tempat tujuan yang di maksudkan.

Tetapi sampai di tengah jalan mendadak wanita atau cewek itu minta berhenti alasanya kerana matanya kena debu. Setelah berhenti terlihat cewek yang berumur 23 tahunan itu mengelap matanya dengan bahagian bawah baju yang ia pakai, hingga nampak payudaranya.

"Mbak yu, maaf susunya kelihatan. gak pake kutang yah?" kata Sar.

Cewek itu bukannya malu di tegur tukang ojek itu, malah tambah menggatal dan menawarkan, kalau mas mahu sila hisap saja.. Tanpa panjang lebar lagi Sar terus menyambutnya. Namun apa daya setelah melakukan aksi kotornya, Sar kemudian pingsan. kemungkinan payudaranya sudah di sapukan ubat bius. Bila Sar sedar, motor dan dompet duit hilang. Demikian laporan diambil dari pihak polis.

Heboh, heboh sampai ke Malaysia.. Kalau di Malaysia, ingat pemandu-pemandu teksi yang tidak kuat pegangan agamanya.


ps : hati2 la kaum lelaki...=='  Best Blogger Tips

Cico Uji Rashid, Kini Bersama PAS


Kelibat Cico Uji Rashid kelihatan bersama dengan Sdr Bob Lokman dan Ustaz Zulkifli Ahmad selepas kuliah mahgrib yang dijalankan di Masjid Al Azim, Pandah semalam (30 Mac 2011)...

Realiti Kini, Mengapa Perlu Bersama PAS?
FAHAM betul-betul maksud hadis ini.... Sabda Rasulullah saw ( Mafhumnya )....
اَلاَ اِنَّ رَحَ الاسلامِ دَاءِ رة فَدُورُوا مَع اِلاسلام اَلاَ اِنَّ السلطانَ والكِتابَ
سَيَسْتَرِقَ فَدُورُوا معَ الكتاب
اَلاَ اِن فِيكم اُمَراء يَعْملونَ لاَنْفُسِهم لا يَعمَلون لَكُم واِن اَطَعْتُمُواهُم اَضَلُّواكُم واِن عَصَيْتُمُواهُمْ قَاتَلُوا كُمْ

Maksudnya:

Ketahuilah sesungguhnya Islam itu sentiasa berputar, adakalanya maju dan ada kalanya mundur, maka tetaplah kamu bersama dengan Islam.

Ketahuilah sesungguhnya pemerintah dengan Al Quran akan berlaku pertentangan, (tidak mengambil Al Quran sebagai dasar perlembagaan) hendaklah kamu bersama dengan Al Quran,

Ada diantara kamu pada masa akan datang ,orang yang berkuasa , mereka bekerja untuk kroni mereka sendiri dan tidak bekerja untuk kamu…(..membolot kekayaan negara untuk kroni sahaja.). kalau kamu ikut mereka, mereka akan menyesatkan kamu, kalau kamu melawan mereka …mereka akan menyusahkan kamu… memerangi kamu. (IH) Best Blogger Tips

Ustaz Tiruan Diburu BNM, Anda Kenal Mereka?


Ustaz ‘songlap’
DIKEHENDAKI...(dari kiri), M Bakri, Dahlan David, Ramunatul Aida, Abd Halim dan Zainal diburu BNM berhubung penipuan skim cepat kaya.
DIKEHENDAKI...(dari kiri), M Bakri, Dahlan David, Ramunatul Aida, Abd Halim dan Zainal diburu BNM berhubung penipuan skim cepat kaya. dan gambar atas sekali 'ustaz tiruan'
KL 28 Mei 11: Seorang yang disebut 'ustaz' atau 'ustaz tiruan' (gambar atas dekali) yang mengaku bergelar Datuk, antara enam individu paling dikehendaki Bank Negara Malaysia (BNM) berhubung kes penipuan skim cepat kaya dan pengambilan deposit secara haram membabitkan penyelewengan mencecah RM200 juta sejak Disember 2008.
Suspek, Harun Mat Saat, 45, yang beralamat terakhir di 70, Rumah Murah Kos Rendah, Telaga Daeng Satu, Seberang Takir, Kuala Terengganu dipercayai menjadi dalang bagi ‘projek pelaburan’ dijalankan syarikatnya, Dina Group Sdn Bhd.
Pengarah Jabatan Komunikasi Korporat BNM, Abu Hassan Alshari Yahaya berkata, dua ahli lembaga pengarah syarikat terbabit ditahan dan sedang menjalani proses perbicaraan.

“Bagaimanapun, Harun dan dua lagi pengarah syarikat itu iaitu M Bakri Kamaruddin, 50, dan Zainal Md Yusof, 47, melarikan diri dan gagal dikesan hingga kini.


“Siasatan mendapati akaun ketiga-tiga mereka memiliki wang tunai RM200 juta, menyebabkan akaun mereka kini dibekukan BNM,” katanya ketika ditemui media di Ibu Pejabat BNM. (Sumber myMetro) Best Blogger Tips

JAJ Bongkar 'Beer Halal' Yang Haram. Syabas!


PENGGUNAJOHOR BAHRU: 28 Mei 11: 'Beer Halal' rupanya 'haram'. Hal ini amat mengejutkan apabila ujian makmal yang dijalankan terhadap minuman yang popular sebagai `bir halal’ di kalangan pengguna Islam dikesan mengandungi alkohol pada kadar melebihi jumlah dibenarkan syariat.
Penemuan kandungan alkohol sebanyak 0.5 peratus itu terbongkar selepas pengguna yang meragui minuman itu membuat aduan kepada Jabatan Agama Johor (JAJ) dengan membawa sendiri ‘bir halal’ itu untuk dianalisis, seterusnya mendapatkan kepastian.
Menurut sumber, JAJ kemudian menghantar sampel minuman ke Jabatan Kimia untuk pengesahan dan hasil ujian makmal yang dijalankan mendapati bir halal diperbuat daripada pelbagai perisa buah-buahan itu mengandungi 0.5 peratus kandungan alkohol.
“Berikutan penemuan itu, JAJ memaklumkan kepada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) serta Jabatan Kastam Diraja Malaysia (KDRM) untuk tindakan selanjutnya.
“JAJ perlu memaklumkan penemuan itu kepada Jakim kerana difahamkan minuman itu menjadi kegemaran ramai dan selama ini dianggap halal. KDRM pula perlu mengambil tindakan lanjut kerana minuman itu diimport dari luar negara,” katanya.
Mufti Johor, Datuk Mohd Tahrir Samsudin, ketika mengulas perkembangan itu berkata, Majlis Fatwa Kebangsaan memutuskan kandungan alkohol dalam makanan serta minuman yang dibenarkan syariat Islam ialah tidak melebihi 0.01 peratus.

“Makanan atau minuman disahkan halal jika terdapat kandungan alkohol tidak melebihi 0.01 peratus. Ulama bersepakat menetapkan jumlah alkohol dengan kuantiti itu kerana ia boleh terhasil dalam makanan dan minuman secara semula jadi.
“Kuantiti itu amat kecil dalam kebanyakan buah-buahan serta tumbuh-tumbuhan. Ia bukan najis dan boleh dimakan atau diminum umat Islam,” katanya.
Sementara itu, sumber Jakim berkata, kebanyakan pengguna Islam yang gemar minum minuman itu mungkin tidak menyangka kewujudan alkohol dalam minuman itu berikutan ia dikilang dan diimport dari negara Islam di Timur Tengah. Menurutnya, tambah meyakinkan apabila label pada luar produk berkenaan tertera tulisan minuman itu bebas alkohol dan hadir dalam pelbagai jenis perisa buah-buahan.
“Ia mula popular sejak lebih setahun lalu di kalangan masyarakat apabila minuman botol itu mudah diperoleh di kedai runcit, restoran termasuk kafe pada harga antara RM3 hingga RM5 sebotol.
“Persoalan bagaimana alkohol ini wujud dalam minuman ‘halal’ berkenaan masih dalam siasatan berikutan ia berkemungkinan di kilang di dalam bangunan sama dengan minuman keras,” katanya. Best Blogger Tips

UMNO/BN Perangkap Mentaliti Melayu -Nik Aziz


Rawang 28 Mei 11: Ideologi parti Umno-BN secara langsung memerangkap mentaliti masyarakat Melayu sehingga keliru untuk membezakan kepentingan yang mewujudkan senario politik sihat. Pendekatan Umno-BN itu juga telah menghakis prinsip demokrasi yang diamalkan negara ini.

Demikian ucapan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di hadapan dua ribu pengunjung yang hadir di majlis siri ceramah perdana 'PAS Ganti Umno' padang Kampung Setia, Rawang semalam.

"Mereka rampas Perak. Ini bukan demokrasi. Kalau mahu pindahkan nama pengundi tidak ada masalah tapi di akhirat nanti akan dapat balasan. Mana ada demokrasi halang orang bercakap. Ini hak semua orang," katanya.

Tok Guru Nik Abdul Aziz juga menyifatkan perbalahan isu agama dan kaum hanya membuka ruang kebencian terhadap masyarakat yang pelbagai. Walhal katanya, fokus pemerintah seharusnya menjurus ke arah penyatuan rakyat seperti mana yang di uar-uarkan dalam slogan 1 Malaysia.
Sehubungan itu Nik Aziz mengingatkan, kaedah politik terbaik bagi struktur masyarakat kompleks seperti di Malaysia merupakan politik yang selari dengan Islam.
Beliau mengambil contoh pendekatan yang dilaksanakan oleh PAS di negeri Kelantan dari sudut sosio-ekonomi, budaya dan sosial tanpa bersikap dwi standard atau prejudis terhadap kaum lain.

".... Semua berasal dari seorang bapa iaitu (Nabi) Adam dan Hawa. Cuba kamu cari siapa nenek moyang. Kalau masih tidak jumpa maka semua manusia berasal dari keturunan yang sama," katanya lagi.

Baru-baru ini Presiden Persatuan Peribumi Perkasa (PERKASA), Ibrahim Ali mengisytiharkan kesediaan beliau untuk berperang 'jihad' sekiranya masyarakat beragama Kristian mempersoal kedudukan agama Islam di negara ini.

Kenyataan tersebut walau bagaimanapun tidak disokong oleh Menteri Dalam Negeri, Hishammuddin Hussein sebaliknya menyatakan bahawa pendapat Ibrahim hanya mewakili segelintir masyarakat Melayu beragama Islam. Jelas Nik Aziz lagi, beliau turut mengulangi pendiriannya bahawa PAS tidak akan bergabung dengan Umno-BN walaupun perkara tersebut pernah berlaku dahulu.

"Saya antara orang yang menyokong PAS masuk BN selepas 13 Mei. Sehinggakan PAS di Kelantan berpecah kepada empat. Bila (PAS) masuk, dan (BN) senang dia tendang kita. Sekarang bila sudah susah, mereka datang balik kepada kita.

"Jangan masuk lubang kali kedua. Kalau pertama sudah kena sengat, maknanya bodoh kalau kita masuk kali kedua," tambah beliau lagi.

Beliau sebelum itu menerima penyerahan borang 114 bekas ahli Umno cawangan Kampung Melayu Seri Kundang yang diserahkan sendiri oleh bekas ketua bahagiannya, Mat Senin Mat Lana. Antara lain yang turut menjejaki langkah Mat Senin adalah bekas ketua Wanita, Kamariah Meor Baldin dan bekas Pemuda, Mohd Khairuddin Abu Bakar. Best Blogger Tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts