And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Tuesday, May 31, 2011

4 Fakta Panas : Apakah benar rakyat Malaysia gila seks??



Apakah benar orang Malaysia Gila Seks? Kalau nak tanya diri sendiri mestilah jawapannya TIDAK. Siapa yang nak mengaku dirinya gila SEKS. Tetapi begitu banyak kes yang merujuk pada kelakuan seks yang terutamanya salah di sisi undang-undang sering kita baca atau dengar. Contohnya kes rogol yang memang kita tidak dapat nafikan telah meningkat setiap tahun. Boleh dikatakan senaskhah surat khabar memang tak sah kalau tidak menyiarkan berita kes rogol setiap hari. Contohnya, Kes yang terkini dan hangat diperkata- Cikgu rogol anak murid 10 Mei 2011

Fakta Pertama
1. Itu baru satu kes yang kita baca, cuba tengok pula statistik kes rogol (bagi semua kategori : bawah umur, remaja, berumur, dll) di seluruh negara dari tahun 2000 - 2008.

Bil  Tahun  Kes Rogol
1    2000    1217
2    2001    1386
3    2002    1431
4    2003    1324
5    2004    1698
6    2005    2431
7    2006    3098
8    2007    3414
9    2008    4959

fakta menarik : Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Fu Ah Kiow, di Dewan Rakyat menyebut pada tahun 2007 sahaja 5.7 kes sehari di Malaysia ataupun hampir 1 kes rogol setiap 4 jam. Dan pada tahun 2008 dah meningkat kepada 13.7 orang sehari.
p/s - ini hanya rekod bagi kes rogol yang membuat laporan sahaja. Cuba bayangkan berapa banyak lagi yang tak dilaporkan dan direkodkan. Mesti dah berkali ganda..:-( renung2kan lah

Pada bulan Mac yang lain, Sidang Dewan Rakyat telah menyatakan "Sebanyak 9,575 kes rogol di bawah umur direkodkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tempoh lima tahun sejak 2005" untuk berita penuh : Utusan Malaysia
Apa akan jadi dengan anak-anak bangsa kita yang tidak cukup umur ini tetapi telah dibayangi dengan trauma yang menghantui hidup mereka. Tidakkah semua perogol ini pernah fikri untuk kebaikkan anak-anak ini? Kenapakah mereka sanggup merosakkan masa depan anak-anak bijak pandai ini hanya untuk kepuasan mereka ? 

Fakta Kedua
2. Satu survey yang dilakukan pada tahun 2010 oleh Durex (brand kondom) telah menunjukkan Malaysia adalah antara negara yang mempunyai budaya seks bebas ke-TUJUH  paling tinggi di dunia.Buktinya : sengoti
Dari report Durex :
7. Malaysia
According to the Durex survey, sex culture generally conservative country, but a lot of controversy behind it is happening, one example: whether sex education should be held in college or not? Behind the controversy, by Durex, there are facts that indicate if the Malaysian people have a high level of horniness. For example: Minister-level officials (Health Minister) was forced to resign because of his sex scandal in January 2008.

Apa lagi yang kita nak katakan? Any komen ke tentang hal ini? Kita selalu sangka Jepun sepatutnya lebih tinggi dari kita tetapi mengikut survey ini, lain pula ceritanya ... Renung2kan

Fakta Ketiga
Satu data laporan yang diambil dari Nationmaster.com (2009) mengenai kes rogol di seluruh dunia telah menunjukkan Malaysia kini berada di tangga ke 38 bagi bilangan kes rogol yang direkodkan. Menurut blog Selangor2u "Mungkin sebagai sebuah negara Islam yang kita bangga, berada pada tangga 38 bukanlah sesuatu yang boleh kita banggakan." 

# 34
Switzerland:
0.0539458 per 1,000 people

# 35
Belarus:
0.0514563 per 1,000 people

# 36
Uruguay:
0.0512295 per 1,000 people

# 37
Lithuania:
0.0508757 per 1,000 people

# 38
Malaysia:
0.0505156 per 1,000 people

# 39
Romania:
0.0497089 per 1,000 people

# 40
Czech Republic:
0.0488234 per 1,000 people


Fakta keempat 
Satu carian di Google Trend yang dilakukan oleh blogger untuk mencari tempat/kawasan di Malaysia yang paling ramai mencari mengenai "seks"  pada Mei tahun 2010 - Mei tahun 2011.
klik untuk besarkan image

Nampak orang di Klang yang paling banyak melayani enjin carian Google untuk pencarian mengenai "seks" dalam masa 12 bulan

Kali ini pula satu lagi rekod oleh Google mengenai KEYWORD "seks" apa yang paling ramai dicari di Google search sepanjang 30 hari yang lepas. Jangan terkejut dengan result analisisnya. Tak perlu kena explain la screenshot ni. Pandai-pandai la faham :-))
JADI apakah kalian semua? Adakah rakyat Malaysia gila seks? Kami sendiri pun tak tau tetapi semua terpulang pada anda semua :-)) Jangan STRESS!!!
p/s : semua ini bukan ingin menuding pada sesiapa pun yang mereka ni gila seks ke apa. Cuma kami sebagai rakyat Malaysia binggung selepas melihat pelbagai kes yang tidak diingini berlaku setiap hari. Lepas tu tengok post-post orang yang macam-macam pula pasal seks ni semua. Jadi, kami cuba ambil inisiatif untuk tengok sendiri. Kalo korang nak caya semua ni, caya la, kalo tak nak tu apa bole buat, semua ni hanya ambil dari teknologi, betul salah semuanya tak ada bukti yang sahih. sekian. Best Blogger Tips

(Bongkar) Laporan Ketua Audit Negara Dedah Hutang Malaysia RM 362 Bilion!





    ketua audit negara1 (Bongkar) Laporan Ketua Audit Negara Dedah Hutang Malaysia RM 362 Bilion!
    Sekali lagi, Laporan Ketua Audit Negara membongkar segala masalah yang berlaku di dalam Malaysia. Dan kali ini, Tan Sri Ambrin Buang membuat kenyataan bahawa hutang sebenar negara adalah RM 362.39 bilion! Jauh dari kenyataan Perdana Menteri semasa ucapan Bajet 2011 tempohari iaitu RM 233.92 bilion.

    Berikut di bawah merupakan petikan teks kenyataan dari Ketua Audit Negara

    Ketua Audit: Hutang negara pada paras tertinggi
    Ketua Audit Negara, Tan Sri Ambrin Buang hari ini mendedahkan bahawa hutang negara pada tahun lalu berjumlah RM362.39 bilion, iaitu paras yang paling tinggi dalam tempoh lima tahun.
    Hutang itu mencakupi 53.7 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar(KDNK), kali pertama keadaan itu berlaku dalam sejarah negara, kata beliau dalam laporan tahunan terbaru yang di bentangkan di Parlimen hari ini.
    Hutang RM362.39 bilion ringgit yang disebut dalam laporan audit itu juga jauh lebih tinggi daripada RM233.92 billion yang disebut oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Parlimen Jun lalu.
    Ketika itu Najib juga mendakwa hutang itu hanya mencakupi 34.3 peratus KDNK.
    Dalam laporannya hari ini, Ketua Audit Negara menjelaskan hutang kerajaan meningkat dengan mendadak kerana hutang dalam negara yang semakin membesar.
    Hutang kerajaan di dalam negara (domestic debt) pada tahun lalu adalah RM348.60 bilion atau 96.2 peratus keseluruhan hutang Kerajaan Persekutuan

    Dari sini, dapat dilihat Perdana Menteri kita tidak bersifat jujur dalam menutur apa yang sebenarnya berlaku. Rakyat berhak tahu dalam perkara ini. Hutang sebenar Malaysia iaitu RM 362.39 bilion itu adalah mencakupi lebih dari 50% KDNK, iaitu pada 53.7 peratus. Bermakna Malaysia telah berada dalam keberhutangan yang agak serius buat pertama kali dalam sejarahnya sendiri.

    Soal kami di sini, mengapa perlu berdolak-dalih untuk mengatakan perkara yang benar? Kalau hutang negara RM 362.39, cakap betul-betul. Tak perlulah nak menipu dalam ucapan Bajet 2011 tempohari dengan mengatakan hutang Malaysia berjumlah RM 233.92 Bilion.

    Sangat besar perbezaan nilai di situ iaitu lebih RM 130 bilion! Bukan RM 130. Seperti artikel yang kami paparkan pada tempohari berkenaan hutang negara yang perlu dilunaskan dalam tempoh tiga tahun, dengan kenyataan dan angka terbaru yang diberikan oleh Ketua Audit Negara ini, sah Malaysia telah berhutang melebihi KDNK yang sepatutnya berada pada paras maksimum 40%.



    Dengan jumlah hutang sebenar yang banyak ini, ditambah pula dengan pelbagai lagi Projek Mega yang bakal dibina seperti Menara Warisan dan yang lain-lainnya, di mana sebenarnya terletak slogan ” Rakyat Di Dahulukan, Pencapaian Di Utamakan”?

    Sudah pasti dengan jumlah hutang yang besar ini, kerajaan juga terpaksa memikirkan cara untuk mengaut kembali wang-wang yang telah dibazirkan. Dan di antara langkah-langkah yang pasti, adalah menaikkan cukai, dimana kerajaan dapat memungut hasil secara langsung dan tidak langsung.

    Akhirnya, ianya kembali membebankan rakyat. Mungkin golongan rakyat yang mewah, tidak merasakan apa-apa, namun kita perlu ingat bahawa, golongan rakyat di Malaysia ini juga dah jadi macam Piramid. Di mana, golongan pertengahan dan golongan miskin yang menjadi mangsa di atas kecuaian dan pembaziran kerajaan.

    Janganlah memperbodohkan rakyat lagi macam apa yang berlaku tidak lama dulu semasa ingin menaikkan harga barangan. Cakap sahaja harga barang perlu dinaikkan, tidak perlu cakap “Penyelarasan Harga Barang”, untuk menidakkan maksud sebenar  yang tidak difahami oleh rakyat.

    Cuma satu sahaja yang kami fikirkan, adakah Laporan Ketua Audit ini sebenarnya memberikan kesan kepada pemerintah sekarang. Macam tahun lepas juga, pelbagai skandal yang dapat dibongkarkan seperti Skandal Projek Landasan Berkembar Eletrik dan Skandal PKFZ yang akhirnya, senyap begitu sahaja.
    Best Blogger Tips

    Animation video yg cool giler




    The 600 Years from the macula on Vimeo. Best Blogger Tips

    Jika Hutang Kerajaan Amerika Disusun Berapakah Ketinggiannya? (5 Gambar)


    Holy Obama balls!







    ps : PADAN MUKA...TU LA SUKA SNGAT BISNIS RIBA...
    Best Blogger Tips

    Monday, May 30, 2011

    Apa Terjadi bila Orang Kristian Hidup Sebagai Muslim di Amerika


    Dari Morgun Spurloc

    Anda mungkin pernah lihat dokumentari Morgan Spurlock sebelum ini. It was called "Super Sized Me". Dalam dokumentari itu Morgan makan hanya MCD selama sebulan untuk melihat kesan memakan makanan segera terdahap tubuh manusia

    Kini Morgan muncul kembali dengan dokumentari terbaru. Beliau berjaya mencari seorang lelaki kristian berkulit putih yang bersetuju hidup sebagai seorang muslim selama 30 hari. Very nice show and I hope you guys can find the time to watch this. I know it's a bot long at 10 minutes but I think you would rather watch this that THAT VIDEO OF INDON SHITTING again kan?



    Kalau nak tengok full version KLIK DISINI Best Blogger Tips

    Rahsia Disebalik Grafik Filem Tangled


    ps : pantau la anak2 anda ketika menonton kartun keluaran w.disney...kesannya amat mendalam keatas minda anak2 kita...
    Best Blogger Tips

    Kekejaman di Srebrenica dan Siapa Ratco Mladic (19 Gambar SADIS)



    BLOGSERIUS

    General Ratco Mladic akhirnya berjaya ditangkap minggu lalu setelah berjaya melarikan diri dari muka pengadilan sejak 16 tahun yang lalu. Ratco ialah general dan orang kanan Slobodan Milosevic serta Radovan Karadzic yang bertanggungjawab membunuh lebih 100 ribu warga muslim Bosnia (Bosniak). Ratco Mladic menjadi terkenal setelah mengarahkan pengepungan Sarajevo dan Srebrenica. Di dua bandar ini pasukan tentera Serbia bertindak kejam menembak curi penduduknya tanpa mempedulikan mereka adalah rakyat awam.


    Ratco Mladic terkenal dengan kekejamannya. Beliau membenarkan aktiviti rogol oleh anggota Army of the Republika Srpska dibawah arahan beliau. Di Srebrenica nama Ratco Mladic akan menjadi sekotor Adolf Hitler dan Pol Pot. Menurut cerita, Ratco Mladic menjadi sangat kejam kerana berlakunya sebuah insiden didalam keluarganya. Anak perempuan beliau Ana Mladic membunuh diri pada tahun 1994 kerana malu dengan tindakan tidak berperi kemanusiaan bapanya. Ana pulang dari kolej di Russia setelah mendengar kekejaman bapanya. Beliau malu menjadi anak kepada Ratco Mladic. Ana membunuh diri dengan menembak kepalanya dengan pistol kegemaran Ratco. Menurut askar dibawah beliau, sejak kematian Ana, Ratco menjadi semakin brutal.



    Ratco bersama isteri dan anak perempuannya Ana

    Di Srebrenica askar Republika Srpska membunuh lebih 8000 orang lelaki Bosniak. Pada awalnya mereka ni mendapat perlindungan dibawah askar UNPROFOR Belanda yang berada disana. Tetapi apabila askar Serbia Ratco Mladic tiba mereka tidak berani melawan kerana tidak mempunyai senjata yang memandai. Kegagalan mereka menahan Ratco dari menculik 8000 lelaki dewasa dan anak-anak dari UN SAFE ZONE kawalan mereka adalah sebab berlakunya Srebrenica Massacre 1995.


    Selepas tamatnya perangbanyak kubur raksasa digali semula. Rata-raya mayat dijumpai ditemui dengan kesan tembakan. Tangan mereka diikat dibelakang dan mata diikat sebelum dibunuh. Aku ada lihat video pembunuhan ini tapi aku tak sanggup nak letak disini kerana kejam. Apa yang pasti sehingga kini tidak kesemua 8000+sudah dikenal pasti.Tulang mereka disimpan untuk kajian DNA. Yang sudah dikenali pula akan ditanam semula. Dibawah ada gambar majlis pengkebumian mangsa yang sudah dikenali. Bolej Manlytears dibuatnya. RIP to the victims dan semoga Ratco Mladic akan mendapat hukuman setimpal didunia.

    Kenapa kita harus ingat Srebrenica Massacre? Srebrenica Massacre dan Chehnya menjadi pemangkin kepada Osama ben Laden untuk menjalankan jihad pada skala besar. Mulalah perang MATA BERBALAS MATA. Jika pihak Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu lebih serius membanteras kekejaman terhadap muslim Bosniak dan Chehnya mungkin Osama ben Laden tidak akan menjadi semilitan yang kita kenali. Ingat kawan-kawan. Pada awalnya Osama tidak mahu berperang. Beliau hanya membina jalan dan hospital untuk warga Afghanistan. Hanya selepas beliau melihat ketidak adilan terhadap orang Islam beliau merasakan ianya tanggungjawab fardu kifayah untuk bangkit mendapatkan keadilan yang dihalang ini.

    Dibawah ialah koleksi gambar penggalian kubur besar di Srebrenica dan penanaman semula 775 mangsa yang dikenali pada Julai 2010.




    PS ; benarlah ckp nabi umat islam kini ditindas seperti binatang kerana kita umat yg takutkan mati cintakan dunia
    Best Blogger Tips

    KELEBIHAN AYAT KURSI...KELEBIHAN SOLAT DHUHA...KELEBIHAN BERZIKIR DENGAN KALIMAT LAILAHAILLALLAH

    Ayat ini diturunkan setelah hijrah. Semasa penurunannya ia
    telah diiringi oleh beribu-ribu malaikat kerana kehebatan dan
    kemuliaannya. Syaitan dan iblis juga menjadi gempar kerana adanya satu
    perintang dalam perjuangan mereka. Rasullah s. a. w.. dengan segera
    memerintahkan Zaid bt sabit menulis serta menyebarkannya.
    Sesiapa yang membaca ayat Kursi dengan khusyuk setiap kali
    selepas sembahyang fardhu, setiap pagi dan petang, setiap kali keluar
    masuk rumah atau hendak musafir, InsyaAllah akan terpeliharalah dirinya
    dari godaan syaitan, kejahatan manusia, binatang buas yang akan
    memudaratkan dirinya b ahkan keluarga, anak-anak, harta bendanya juga
    akan terpelihara dengan izin Allah s. w. t.

    Mengikut keterangan dari kita b “Asraarul Mufidah” sesiapa mengamalkan membacanya
    setiap hari sebanyak 18 kali maka akan dibukakan dadanya dengan berbagai hikmah,
    dimurahkan rezekinya, dinaikkan darjatnya dan diberikannya pengaruh sehingga semua
    orang akan menghormatinya serta terpelihara ia dari segala bencana dengan izin Allah.
    Syeikh Abu Abbas ada menerangkan, siapa yang mem \bacanya sebanyak 50 kali lalu
    ditiupkannya pada air hujan kemudian diminumnya, InsyaAllah Allah akan mencerdaskan
    akal fikirannya serta Fadhilat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-Hadis Rasullullah
    s. a. w. bersabda bermaksud:

    “Sesiapa pulang ke rumahnya serta membaca ayat Kursi, Allah
    hilangkan segala kefakiran di depan matanya.”

    Sabda baginda lagi;
    “Umatku yang membaca ayat Kursi 12 kali pada pagi Jumaat,
    kemudian berwuduk dan sembahyang sunat dua rakaat, Allah memeliharanya
    daripada kejahatan syaitan dan kejahatan pembesar.”

    Orang yang selalu membaca ayat Kursi dicintai dan dipelihara
    Allah sebagaimana DIA memelihara Nabi Muhammad. Mereka yang beramal
    dengan bacaan ayat Kursi akan mendapat pertolongan serta perlindungan
    Allah daripada gangguan serta hasutan syaitan. Pengamal ayat Kursi juga,
    dengan izin Allah, akan terhindar daripada pencerobohan pencuri. Ayat
    Kursi menjadi benteng yang kuat menyekat pencuri daripada memasuki
    rumah. Mengamalkan bacaan ayat Kursi juga akan memberikan keselamatan
    ketika dalam perjalanannya. Ayat Kursi yang di baca dengan penuh khusyuk,
    Insya-Allah, boleh menyebabkan syaitan dan jin terbakar. Jika anda
    berpindah ke rumah baru maka pada malam pertama anda menduduki rumah itu
    eloklah anda membaca ayat Kursi 100 kali, insya-Allah mudah-mudahan anda
    sekeluarga terhindar daripada gangguan zahir dan batin. Barang siapa
    membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah
    mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

    Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang
    Fardhu, ia akan berada dalam lindungan Allah hingga sembahyang yang
    lain.. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak
    menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut, dan barang siapa
    membacanya ketika hendak tidur, Allah memelihara akan dia ke atas
    rumahnya, rumah jirannya & ahli rumah2 di sekitarnya. Barang siapa
    membaca ayat Al-Kursi diakhir tiap-tiap sem bahyang Fardhu, Allah
    menganugerahkan dia hati-hati orang yang bersyukur perbuatan2 orang yang
    benar, pahala nabi2 juga Allah melimpahkan padanya rahmat. Barang siapa
    mem b aca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah mengutuskan
    70,000 Mala ikat kepadanya, mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.
    Barang siapa mem b aca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah azza wajalla akan mengendalikan
    pengambilan rohnya dan ia adalah seperti orang yang berperang bersama nabi Allah sehingga mati syahid.
    Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi
    pertolongan kepadanya Dari Abdullah bbin ‘ Amr r. a… , Rasullullah s.. a. w. b ersabda,

    ” SAMPAIKANLAH PESANKU BIARPUN SATU AYAT….”

     

    Kelebihan solat dhuha


    Berkata Abu Murrah Ath-Tha’ifi r.a. bahwasanya Nabi s.a.w. telah bersabda : Allah telah berfirman:
    “Wahai anak Adam! Bersembahyanglah untuk Aku di awal pagi, niscaya Aku akan mencukupimu di akhirnya.”
    (Riwayat Ahmad)
    Hadis Qudsi ini menganjurkan kita mengerjakan Solat Dhuha yang mana antara faedahnya, Allah Ta’ala memberi jaminan akan melaksanakan segala keperluan-keperluan keduniaan manusia setiap hari.
    Antara ibadat sunat yang dianjurkan dan menjadi amalan Rasullullah SAW sendiri ialah solat sunat Dhuha. Banyak hadis-hadis yang mengalakkannya dan menyatakan keutamaannya, antaranya dalam riwayat Abu Hurairah katanya:
    “Kekasihku Rasullullah SAW telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat solat Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan”
    (Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
    Dalam riwayat yang lain Rasullullah SAW pernah bersabda yang maksudnya :

    “Pada tiap-tiap pagi lazimkanlah atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah; tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah (sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat solat Dhuha .”
    (Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
    Adapun kelebihan sembahyang Dhuha itu sepertimana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan.”
    Dalam satu riwayat yang lain Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : “Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.”

    (Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)
    Dan daripada Anas bin Malik Radhiallahu ‘anhu berkata: “Aku mendengar Rasulullah SAW berkata: “Barangsiapa yang mengerjakan sembahyang sunat Dhuha dua belas rakaat dibina akan Allah baginya sebuah mahligai daripada emas”

    (Riwayat Ibnu Majah dan Tirmidzi)
    Waktu sembahyang Dhuha ialah dari naik matahari sampai se-penggalah dan berakhir di waktu matahari tergelincir
    tetapi disunatkan dita’khirkan sehingga matahari naik tinggi dan panas terik.
    Cara menunaikannya pula adalah sama seperti sembahyang-sembahyang sunat yang lain iaitu dua rakaat satu salam.
    Boleh juga dikerjakan empat rakaat, enam rakaat dan lapan rakaat. Menurut sebahagian ulama jumlah rakaatnya tidak terbatas dan tidak ada dalil yang membatasi jumlah rakaat secara tertentu, sebagaimana sebuah hadis yang diriwayatkan oleh ‘Aisyah bermaksud :”Adalah Nabi SAW bersembahyang Dhuha empat rakaat dan menambahnya seberapa yang dikehedakinya.” (Hadis riwayat Ahmad, Muslim dan Ibnu Majah)
    Dalam sebuah hadis yang lain Nabi SAW bersabda bermaksud : ” Barangsiapa yang menunaikan sembahyang sunat Dhuha sebanyak dua rakaat tidak ditulis dia daripada orang-orang yang lalai daripada mengingati Allah dan barangsiapa yang menunaikan nya sebanyak empat rakaat ditulis akan dia daripada orang-orang yang suka beribadat dan barangsiapa yang menunaikannya sebanyak enam rakaat dicukupkan baginya pada hari tersebut, barangsiapa menunaikanyan sebanyak lapan rakaat Allah menulis baginya daripada orang-orang yang selalu berbuat taat, barang siapa yang menunaikannya sebanyak dua belas rakaat Allah akan membina baginya mahligai didalam syurga dan tidak ada satu hari dan malam melainkan Allah mempunyai pemberian dan sedekah kepada hamba-hambaNya dan Allah tidak mengurniakan kepada seseorang daripada hamba-hambaNya yang lebih baik daripada petunjuk supaya sentiasa mengingatiNya,” (Riwayat At-Thabarani )

     

    KELEBIHAN BERZIKIR DENGAN KALIMAT LAILAHAILLALLAH

    Kelebihan zikir ‘Laailaha illallah’
    Di mana sahaja dan pada apa sahaja masa hendaklah baca zikir ‘Laailaha illallah’ dengan banyaknya kerana kelebihanya :
    Kelebihan:
    1. Di dalam hadis bahawa zikir yang tidak terhad kepada sebarang masa, tempat dan alasan ialah ‘Laailaha illallah’. Ia merupakan zikir yang cemerlang. Di dalam hadis yang lain bahawa ia adalah bentuk kebaikan yang tertinggi.
    2. Di dalam hadis yang lain bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: “pada hari kiamat orang yang paling beruntung mendapat syafaatku ialah orang yang banyak membaca kalimah ‘Laailaha illallah’ dengan hatinya dan jiwanya iaitu dengan hati yang ikhlas”.
    3. Di dalam hadis yang lain, Rasulullah SAW bersabda: “Orang yang membaca ‘Laailaha illallah’ di dalam keadaan penuh keikhlasan di dalam hatinya atau iman bersamaan dengan sebiji barli, maka ia akan dikeluarkan dari neraka jahanam. Dan orang yang membaca kalimah ini dan di dalam hatinya terdapat keikhlasan atau iman bersamaan sebesar biji gandum maka ia akan dikeluarkan dari api neraka jahanam dan orang yang membaca dengan penuh kebaikan atau iman maka ia juga akan dikeluarkan dri api Neraka Jahanam”.
    4. Di dalam hadis lain terdapat: Orang yang membaca kalimah ‘Laailaha illallah’ dari hatinya, ia pasti akan memasuki syurga walaupun ia melakukan dosa seperti berzina dan mencuri, walaupun ia melakukan zina dan mencuri. (Nabi SAW telah mengulangkannya sebanyak 3 kali)
    5. Hadis lain: Rasulullah SAW bersabda: Hendaklah kamu sentiasa perbaharui iman kamu. Para sahabat Rasulullah SAW berkata ‘Wahai Rasulullah SAW, bagaimanakah kami perbaharui iman kami? Rasulullah SAW menjawab ‘ucapkanlah Laailaha illallah sebanyaknya’.
    6. Hadis lain: Rasulullah SAW bersabda: Tiada yang dapat menghalang kalimah ‘Laailaha illallah’ sampai kepada Allah
    7. Hadis lain: Zikir ‘Laailaha illallah’ tidak akan meninggalkan satu dosa pun di belakang dan tiada satu amalan yang menyamainya.
    8. Hadis lain: Jika tujuh petala langit dan bumi diletakkan di satu dacing dan dengan kalimah ‘Laailaha illallah’ diletakkan di atas dacing yang lain, maka (kalimah) lebih berat lagi.
    9. Dalam hadis: Apabila seorang hamba mengucapkan kalimah ‘Laailaha illallah’ dengan ikhlas hati, maka pintu langit terbuka bagi kalimah ini sehingga ia sampai ke Arasy, dengan syarat ia menjauhkan diri dari dosa besar.
    Best Blogger Tips

    Sunday, May 29, 2011

    M'sia, Termasuk Negara Budaya Seks Bebas -Durex


    INI, negara-negara berbudaya seks di dunia berdasarkan survey yang dilakukan oleh Durex. Poin survey berdasar atas budaya, pola hidup dan kegiatan penduduk di negara bersangkutan. Lihat, Malaysia di mana?

    1. Yunani

    Semua orang telah tahu negara ini memiliki tradisi seks sejak dari zaman kuno. Dengan iklim Mediteranian dan memiliki banyak pulau dan pantai, menjadikan Yunani nombor 1 Negara paling horny sedunia.
    2. Brazil

    Merupakan tanah kelahiran dari "thong". Masuk akal jika seks adalah sama pentingnya dengan bernapas di negara yang satu ini. Pantainya selalu dipenuhi wanita-wanita cantik disamping Brazil memiliki karnaval tahunan dan membuat Brasil masuk dalam daftar ini.
    3. Russia

    Perang Dingin pada masanya menyembunyikan kehidupan seks penduduk Rusia, dan setelah tumbangnya komunisme maka hal ini terkuak lebar. Libido orang Rusia membuat kelab dan bar berkembang sangat pesat di Moskow, dimana hookups merupakan hiburan malam di negara yang berhorny tinggi ini.
    4. China

    Semakin berevolusi budaya China, menyebabkan semakin berevolusinya kegiatan seksual di negara ini. Ingin bukti? Hanya dalam tempo 8 tahun, 5,000 toko penyedia perlengkapan dan keperluan seks telah didirikan. Baru hanya ada di satu kota, iaitu Beijing, ditambah China memiliki SEXPO, warga China datang untuk memeriksa perlengkapan seksnya... 70% produk seks dunia adalah buatan China... Maka China masuk dalam daftar ini.
    5. Poland

    Budaya seks Poland cukup konservatif, namun Poland memiliki festival tahunan dengan nama Eroticon yang menampilkan produk-produk terbaru perlengkapan seks. Skandal politik Poland pernah terjadi dan diketahui umum. Namun yang jelas poin terbesar Poland masuk daftar ini adalah dengan pegangan "rekor Gangbang dunia" yang diraih oleh 2 orang asal negara ini dan dilakukan di Poland sendiri.
    6. Itali

    Orang Itali memiliki pendapat seks harus dilakukan setiap hari. Sebuah polling menemukan bahawa 32% orang Itali dengan usia 60 tahun, melakukan hubungan seks secara teratur. Tidak jelas mengenai range waktunya, namun yang jelas frekwensi aktifitas seks mereka memasukan Itali dalam daftar ini.
    7. Malaysia

    Menurut survey DUREX, Secara umum budaya seks negara ini konservatif. Namun di balik itu banyak kontroversi yang terjadi. Contohnya, apakah pendidikan seks perlu diadakan di perguruan tinggi atau tidak?

    Di balik kontroversi tersebut, MENURUT DUREX, ada fakta yang menunjukan orang-orang Malaysia memiliki tingkat Horny yang tinggi. Sebagai contoh : Pejabat Menteri (Menteri Kesehatan) dipaksa undur kerana skandal seksnya pada bulan Januari 2008.
    8. Sepanyol

    Di tanah Zorro ini, seks sudah merupakan budaya dan persepsi. Tradisi seks penduduk Sepanyol ini sering disematkan dalam istilah-istilah moden, seperti yang kita kenal dengan istilah Spanish-Fly dan Viagra, walaupun sebenarnya penduduk Spanyol tidak terlalu menggunakan produk-produk tersebut. Untuk hal ini maka Spanyol masuk dalam daftar.
    9. Switzerland

    Urutan berikutnya adalah negara Swiss. Walaupun mereka memiliki sikap neuteral dalam bidang politik, namun untuk urusan seks lain cerita. Prostitusi adalah legal di negara ini dengan prestasi, setiap tahun para hidung belang negara ini mengeluarkan 350,000 Frank untuk mendapatkan kepuasan seks. Dengan komitmen ini wajar jika Swiss masuk dalam daftar.
    10. Mexico

    Mexiko memulai daftar negara paling horny di urutan 10 ini, ABG mereka yang terparah hingga pada Mei 2008 pemerintah Mexico mendistribusikan 700,000 eksemplar buku pembelajaran seks kepada semua siswa-siswi di sekolah. Ironisnya, walaupun umumnya prostitusi ilegal di Mexiko, namun di beberapa kota dianggap legal seperti Tijuna.

    Tambahan beberapa lagi negara-negara yang luput dari survey durex:
    11. Jepun

    Memang seks di Jepun bukanlah hal yang tabu. Kalau kita ketikkan keyword ' sex in Japan' di Wikipedia, kita akan menemukan berbagai sejarah aneh tentang seks di Jepun. Bagi penduduk di Jepun, perawan ketika malam pertama pernikahan adalah sangat memalukan bagi mereka yang berkahwin di usia lebih dari 20 tahun. Ertinya mereka benar-benar tipe level bawah dalam pergaulan mereka.

    Hal ini bukan hanya terjadi baru-baru ini, tetapi sudah sejak zaman-zaman kerajaan Jepun di masa lampau. Dahulu semua perempuan diberikan kepada prajurit-prajurit Jepun untuk dijadikan pelampias nafsu mereka dan orangtua merekapun rela untuk itu. Jangan hairan ketika zaman penjajahan Jepun dulu banyak perempuan Malaysia atau Indonesia yang hilang perawan oleh tentara Jepun.
    12. Belanda

    Negara ini terkenal dengan Red District, dimana merupakan salah satu prostitusi terbesar di dunia. Pekerja seks komersial di Red Distric didisplay bagaikan pakaian dan barang yang dijual di etalase toko-toko.
    Best Blogger Tips

    Heboh, Kisah Penipuan Melalui Hisap Payudara.


    Jakarta, 26 Mac 11: Berita heboh terkini. Hati-hati bagi lelaki hidung belang. Kini muncul modus kejahatan baru iaitu gadis cantik yang pura-pura merelakan payudaranya untuk di hisap. Inilah yang terjadi pada salah seorang tukang ojek atau motosikal sewa di Indramayu.

    Sebut saja namanya Sar, seorang tukang ojek warga Santing Kecamatan Losarang. Masa di pangkalan ojek terlihat wanita cantik baru turun dari angkutan (bas) lalu kemudian menghampirinya. setelah tawar-menawar harga, akhirnya Sar mengantar wanita itu ke tempat tujuan yang di maksudkan.

    Tetapi sampai di tengah jalan mendadak wanita atau cewek itu minta berhenti alasanya kerana matanya kena debu. Setelah berhenti terlihat cewek yang berumur 23 tahunan itu mengelap matanya dengan bahagian bawah baju yang ia pakai, hingga nampak payudaranya.

    "Mbak yu, maaf susunya kelihatan. gak pake kutang yah?" kata Sar.

    Cewek itu bukannya malu di tegur tukang ojek itu, malah tambah menggatal dan menawarkan, kalau mas mahu sila hisap saja.. Tanpa panjang lebar lagi Sar terus menyambutnya. Namun apa daya setelah melakukan aksi kotornya, Sar kemudian pingsan. kemungkinan payudaranya sudah di sapukan ubat bius. Bila Sar sedar, motor dan dompet duit hilang. Demikian laporan diambil dari pihak polis.

    Heboh, heboh sampai ke Malaysia.. Kalau di Malaysia, ingat pemandu-pemandu teksi yang tidak kuat pegangan agamanya.


    ps : hati2 la kaum lelaki...=='  Best Blogger Tips

    Cico Uji Rashid, Kini Bersama PAS


    Kelibat Cico Uji Rashid kelihatan bersama dengan Sdr Bob Lokman dan Ustaz Zulkifli Ahmad selepas kuliah mahgrib yang dijalankan di Masjid Al Azim, Pandah semalam (30 Mac 2011)...

    Realiti Kini, Mengapa Perlu Bersama PAS?
    FAHAM betul-betul maksud hadis ini.... Sabda Rasulullah saw ( Mafhumnya )....
    اَلاَ اِنَّ رَحَ الاسلامِ دَاءِ رة فَدُورُوا مَع اِلاسلام اَلاَ اِنَّ السلطانَ والكِتابَ
    سَيَسْتَرِقَ فَدُورُوا معَ الكتاب
    اَلاَ اِن فِيكم اُمَراء يَعْملونَ لاَنْفُسِهم لا يَعمَلون لَكُم واِن اَطَعْتُمُواهُم اَضَلُّواكُم واِن عَصَيْتُمُواهُمْ قَاتَلُوا كُمْ

    Maksudnya:

    Ketahuilah sesungguhnya Islam itu sentiasa berputar, adakalanya maju dan ada kalanya mundur, maka tetaplah kamu bersama dengan Islam.

    Ketahuilah sesungguhnya pemerintah dengan Al Quran akan berlaku pertentangan, (tidak mengambil Al Quran sebagai dasar perlembagaan) hendaklah kamu bersama dengan Al Quran,

    Ada diantara kamu pada masa akan datang ,orang yang berkuasa , mereka bekerja untuk kroni mereka sendiri dan tidak bekerja untuk kamu…(..membolot kekayaan negara untuk kroni sahaja.). kalau kamu ikut mereka, mereka akan menyesatkan kamu, kalau kamu melawan mereka …mereka akan menyusahkan kamu… memerangi kamu. (IH) Best Blogger Tips

    Ustaz Tiruan Diburu BNM, Anda Kenal Mereka?


    Ustaz ‘songlap’
    DIKEHENDAKI...(dari kiri), M Bakri, Dahlan David, Ramunatul Aida, Abd Halim dan Zainal diburu BNM berhubung penipuan skim cepat kaya.
    DIKEHENDAKI...(dari kiri), M Bakri, Dahlan David, Ramunatul Aida, Abd Halim dan Zainal diburu BNM berhubung penipuan skim cepat kaya. dan gambar atas sekali 'ustaz tiruan'
    KL 28 Mei 11: Seorang yang disebut 'ustaz' atau 'ustaz tiruan' (gambar atas dekali) yang mengaku bergelar Datuk, antara enam individu paling dikehendaki Bank Negara Malaysia (BNM) berhubung kes penipuan skim cepat kaya dan pengambilan deposit secara haram membabitkan penyelewengan mencecah RM200 juta sejak Disember 2008.
    Suspek, Harun Mat Saat, 45, yang beralamat terakhir di 70, Rumah Murah Kos Rendah, Telaga Daeng Satu, Seberang Takir, Kuala Terengganu dipercayai menjadi dalang bagi ‘projek pelaburan’ dijalankan syarikatnya, Dina Group Sdn Bhd.
    Pengarah Jabatan Komunikasi Korporat BNM, Abu Hassan Alshari Yahaya berkata, dua ahli lembaga pengarah syarikat terbabit ditahan dan sedang menjalani proses perbicaraan.

    “Bagaimanapun, Harun dan dua lagi pengarah syarikat itu iaitu M Bakri Kamaruddin, 50, dan Zainal Md Yusof, 47, melarikan diri dan gagal dikesan hingga kini.


    “Siasatan mendapati akaun ketiga-tiga mereka memiliki wang tunai RM200 juta, menyebabkan akaun mereka kini dibekukan BNM,” katanya ketika ditemui media di Ibu Pejabat BNM. (Sumber myMetro) Best Blogger Tips

    JAJ Bongkar 'Beer Halal' Yang Haram. Syabas!


    PENGGUNA



    JOHOR BAHRU: 28 Mei 11: 'Beer Halal' rupanya 'haram'. Hal ini amat mengejutkan apabila ujian makmal yang dijalankan terhadap minuman yang popular sebagai `bir halal’ di kalangan pengguna Islam dikesan mengandungi alkohol pada kadar melebihi jumlah dibenarkan syariat.
    Penemuan kandungan alkohol sebanyak 0.5 peratus itu terbongkar selepas pengguna yang meragui minuman itu membuat aduan kepada Jabatan Agama Johor (JAJ) dengan membawa sendiri ‘bir halal’ itu untuk dianalisis, seterusnya mendapatkan kepastian.
    Menurut sumber, JAJ kemudian menghantar sampel minuman ke Jabatan Kimia untuk pengesahan dan hasil ujian makmal yang dijalankan mendapati bir halal diperbuat daripada pelbagai perisa buah-buahan itu mengandungi 0.5 peratus kandungan alkohol.
    “Berikutan penemuan itu, JAJ memaklumkan kepada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) serta Jabatan Kastam Diraja Malaysia (KDRM) untuk tindakan selanjutnya.
    “JAJ perlu memaklumkan penemuan itu kepada Jakim kerana difahamkan minuman itu menjadi kegemaran ramai dan selama ini dianggap halal. KDRM pula perlu mengambil tindakan lanjut kerana minuman itu diimport dari luar negara,” katanya.
    Mufti Johor, Datuk Mohd Tahrir Samsudin, ketika mengulas perkembangan itu berkata, Majlis Fatwa Kebangsaan memutuskan kandungan alkohol dalam makanan serta minuman yang dibenarkan syariat Islam ialah tidak melebihi 0.01 peratus.

    “Makanan atau minuman disahkan halal jika terdapat kandungan alkohol tidak melebihi 0.01 peratus. Ulama bersepakat menetapkan jumlah alkohol dengan kuantiti itu kerana ia boleh terhasil dalam makanan dan minuman secara semula jadi.
    “Kuantiti itu amat kecil dalam kebanyakan buah-buahan serta tumbuh-tumbuhan. Ia bukan najis dan boleh dimakan atau diminum umat Islam,” katanya.
    Sementara itu, sumber Jakim berkata, kebanyakan pengguna Islam yang gemar minum minuman itu mungkin tidak menyangka kewujudan alkohol dalam minuman itu berikutan ia dikilang dan diimport dari negara Islam di Timur Tengah. Menurutnya, tambah meyakinkan apabila label pada luar produk berkenaan tertera tulisan minuman itu bebas alkohol dan hadir dalam pelbagai jenis perisa buah-buahan.
    “Ia mula popular sejak lebih setahun lalu di kalangan masyarakat apabila minuman botol itu mudah diperoleh di kedai runcit, restoran termasuk kafe pada harga antara RM3 hingga RM5 sebotol.
    “Persoalan bagaimana alkohol ini wujud dalam minuman ‘halal’ berkenaan masih dalam siasatan berikutan ia berkemungkinan di kilang di dalam bangunan sama dengan minuman keras,” katanya. Best Blogger Tips

    UMNO/BN Perangkap Mentaliti Melayu -Nik Aziz


    Rawang 28 Mei 11: Ideologi parti Umno-BN secara langsung memerangkap mentaliti masyarakat Melayu sehingga keliru untuk membezakan kepentingan yang mewujudkan senario politik sihat. Pendekatan Umno-BN itu juga telah menghakis prinsip demokrasi yang diamalkan negara ini.

    Demikian ucapan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di hadapan dua ribu pengunjung yang hadir di majlis siri ceramah perdana 'PAS Ganti Umno' padang Kampung Setia, Rawang semalam.

    "Mereka rampas Perak. Ini bukan demokrasi. Kalau mahu pindahkan nama pengundi tidak ada masalah tapi di akhirat nanti akan dapat balasan. Mana ada demokrasi halang orang bercakap. Ini hak semua orang," katanya.

    Tok Guru Nik Abdul Aziz juga menyifatkan perbalahan isu agama dan kaum hanya membuka ruang kebencian terhadap masyarakat yang pelbagai. Walhal katanya, fokus pemerintah seharusnya menjurus ke arah penyatuan rakyat seperti mana yang di uar-uarkan dalam slogan 1 Malaysia.
    Sehubungan itu Nik Aziz mengingatkan, kaedah politik terbaik bagi struktur masyarakat kompleks seperti di Malaysia merupakan politik yang selari dengan Islam.
    Beliau mengambil contoh pendekatan yang dilaksanakan oleh PAS di negeri Kelantan dari sudut sosio-ekonomi, budaya dan sosial tanpa bersikap dwi standard atau prejudis terhadap kaum lain.

    ".... Semua berasal dari seorang bapa iaitu (Nabi) Adam dan Hawa. Cuba kamu cari siapa nenek moyang. Kalau masih tidak jumpa maka semua manusia berasal dari keturunan yang sama," katanya lagi.

    Baru-baru ini Presiden Persatuan Peribumi Perkasa (PERKASA), Ibrahim Ali mengisytiharkan kesediaan beliau untuk berperang 'jihad' sekiranya masyarakat beragama Kristian mempersoal kedudukan agama Islam di negara ini.

    Kenyataan tersebut walau bagaimanapun tidak disokong oleh Menteri Dalam Negeri, Hishammuddin Hussein sebaliknya menyatakan bahawa pendapat Ibrahim hanya mewakili segelintir masyarakat Melayu beragama Islam. Jelas Nik Aziz lagi, beliau turut mengulangi pendiriannya bahawa PAS tidak akan bergabung dengan Umno-BN walaupun perkara tersebut pernah berlaku dahulu.

    "Saya antara orang yang menyokong PAS masuk BN selepas 13 Mei. Sehinggakan PAS di Kelantan berpecah kepada empat. Bila (PAS) masuk, dan (BN) senang dia tendang kita. Sekarang bila sudah susah, mereka datang balik kepada kita.

    "Jangan masuk lubang kali kedua. Kalau pertama sudah kena sengat, maknanya bodoh kalau kita masuk kali kedua," tambah beliau lagi.

    Beliau sebelum itu menerima penyerahan borang 114 bekas ahli Umno cawangan Kampung Melayu Seri Kundang yang diserahkan sendiri oleh bekas ketua bahagiannya, Mat Senin Mat Lana. Antara lain yang turut menjejaki langkah Mat Senin adalah bekas ketua Wanita, Kamariah Meor Baldin dan bekas Pemuda, Mohd Khairuddin Abu Bakar. Best Blogger Tips

    Saturday, May 28, 2011

    Siapa Layak Poligami.


    Kalau sebelum ini saya menyatakan berita baik untuk lelaki tetapi kali ini sa ya hendak perluaskan lagi skop ini kepada siapa sebenarnya yang layak berpoligami dan siapa pula yang tidak layak.


    Dengan tulisan ini, diharapkan anda yang disenaraikan boleh membuat persiapan sama ada untuk meneruskannya atau menarik diri daripada poligami.



    Tidak layak
    1 Takut kepada isteri
    2 Kurang komunikasi lalu menyalahkan isteri
    3 Tidak sayang isteri lalu suka memukulnya
    4 Isteri lebih kaya lalu hidupnya dikawal isteri
    5 Putus hubungan dengan Allah

    Layak
    1.Takut kepada Allah
    2.Selalu komunikasi dan mendidik iman isteri
    3.Cintakan isteri kerana Allah
    4.Suami kaya dan kehidupan isteri ditentukannya
    5.Selalu berhubung dengan Allah apatah lagi waktu susah

    Anda boleh nilai diri sendiri di mana kedudukan anda. Terpulanglah kepada anda sama mahu buat perubahan atau tidak. Untuk lebih jelas, saya perpanjangkan dua bahagian tersebut supaya alasannya dapat diterima oleh semua pihak.

    Takut kepada Isteri, ini penyakit kebanyakan suami sama ada suaminya kaya atau miskin. Dia tidak berani berterus terang dengan isterinya tentang dia mahu berkahwin lagi. Akhirnya dia buat keputusan untuk kahwin di luar negara.

    Memang lelaki ini tidak layak berkahwin kerana lazimnya suami ini akan menipu isterinya atau berlaku zalim terhadap isterinya sama ada isteri pertama atau isteri baru.

    Takut kepada isteri juga berlaku kepada suami yang apabila menyatakan hasrat hendak berkahwin lain kepada isterinya, lalu ditentang oleh isterinya itu. Dengan tentangan itu dia jadi kecut lalu tidak berani untuk meneruskan hasratnya lagi.

    Dengan hati yang sedih bakal isteri barunya akan mendesak. Maka untuk memuaskan desakan dia berkahwin di luar negara. Dengan perkahwinan ini dia sekali lagi akan menipu isterinya. Bukan itu sahaja, kehidupannya juga tidak selesa kerana asyik dengan penipuan sepanjang hidup.

    Takut kepada isteri juga berlaku kepada suami yang tidak mampu buat keputasan untuk kebaikan dirinya dan isterinya. Setelah dia memberitahu isterinya tentang hasrat berkahwin lagi, isterinya meminta dia menceraikannya atau mengugut untuk bunuh diri.

    Kerana sayangkan isteri dia batalkan perkahwinan keduanya. Suami ini memang tidak layak berkahwin lagi kerana tidak pandai mendidik isteri ke arah takut kepada Allah.

    Kurang komunikasi dengan isteri secara baik, tidak melayakkannya berkahwin lain kerana keadaan yang sama akan berlaku kepada isteri yang baru. Suami ini akan selalu menyalahkan isterinya atas kegagalan rumah tangganya. Dia tidak ada masa untuk mendidik isterinya supaya takut dan bertaqwa kepada Allah. Atau isterinya tiada peluang untuk berbincang dengannya apa yang terbaik untuk rumah tangga mereka.

    Kalau begitulah sikapnya, berapa ramai isterinya sekali pun, amalan yang sama akan berlaku. Salahnya bukan pada isteri tetapi kepadanya yang tidak pandai berkomunikasi yang terbaik. Dia mungkin boleh berkumunikasi dengan orang ramai apatah lagi wanita yang dia inginkan, tetapi itu sekadar lakonan. Nanti setelah menjadi isteri, semuanya akan terbongkar.

    Tidak sayangkan isterinya mungkin berlaku setelah lama berkahwin apatah lagi setelah bertemu orang lain yang boleh dijadikan mangsanya. Lelakilah yang diibaratkan “habis madu sepah dibuang”. Kesan daripada tidak sayangkan isteri dia suka mendera isterinya. Padahal dia tidak pernah memberitahu isteri apa yang dia mahu kepada isteri untuk mengembalikan kasih sayang kepada isterinya.

    Kalau dia tidak sayangkan isteri dalam keadaan itu, tidak mustahil setelah dia berkahwin dengan isteri baru, perkara yang sama akan berlaku. Dia juga akan rasa jemu kepada isterinya lalu tidak sayang kepadanaya. Penderaan juga akan dilakukan jika dia mahu. Oleh sebab itu dia tidak layak berpoligami. Jadi, mana-mana wanita yang mahu menerima tawaran poligami harus melihat sejarah bakal suaminya itu.

    Isteri yang lebih kaya daripada suami malah isteri yang membiayai kehidupannya sememangnya tidak layak untuknya berkahwin lagi. Logiknya, kalau dia berkahwin lain, dengan apa pula dia boleh memberi nafakah kepada isteri barunya?

    Putus hubungan dengan Allah merujuk kepada agama suaminya. Kalau si suami tidak pernah sujud kepada Allah atau sesekali sahaja sujud kepada Allah, bagaimana dia boleh berhubung dengan Allah. Mereka yang putus hubungan dengan Allah, dia akan putus hubungan dengan manusia.

    Mereka ini akan gelap masa depannya kerana tidak dapat bantuan Allah. Jelas, lelaki ini tidak layak berpoligami kerana orang yang berpoligami adalah orang hampir dengan Allah.

    Adakah anda layak?

    Jika anda tersenarai sebagai tidak layak dan boleh membuat perubahan seperti yang dijelaskan di atas, tidak mustahil anda layak untuk berpoligami. Tapi ingat, bukan senang untuk berubah, kalau anda tidak benar-benar memiliki ciri-ciri orang yang layak seperti yang disenaraikan di atas.

    Secara mudahnya saya nyatakan di sini, mereka yang layak ialah orang yang ada iman dan taqwa yang mendalam terhadap Allah. Oleh sebab itulah kalau anda lihat realiti pada hari ini, siapa yang berjaya dalam poligami. Kita boleh lihat di kampung-kampung pak lebai yang sering ke masjid ada empat isteri atau sekurang-kurangnya dua isteri.

    Kalau kita pergi ke pondok-pondok pengajian, kita lihat tok-tok gurunya ada dua atau tiga isteri. Begitu juga ustaz-ustaz yang merata di dunia ini, boleh memiliki dua isteri atau lebih. Mereka ini sudah pasti memiliki ciri-ciri di atas. Yang pasti isteri mereka bahagia dengan suami mereka.

    Mahukah anda jadi seperti mereka? Jika mahu tingkatkan iman dan taqwa. Untuk itu belajarlah dengan mereka yang berjaya. Wallahu aklam......
    Best Blogger Tips

    4 Benda Pelik Dekat Malaysia dan Beberapa Benda Pelik Yang Lain





    Aku tak tau kalau korang nampak benda ni...

    1. Kalau kau lepas makan dekat McD ke dan kau angkat tray yang kau dah makan,buang semua sisa dan sampah,letak balik tray dekat tempat letak tray,orang akan pandang pelik kat kau.Kau try buat camtu masa kau makan dengan member,member kau pun akan pandang pelik dengan kau.


    2. Lepas shopping,kau pulangkan balik troli dekat trolley bay....akan adalah mata yang memandang dengan berminat kelakuan kau itu.


    3. Kalau kau perasan,kat mana-mana tempat yang parking dia selalu packed,akan ada kereta-kereta mewah yang parking dekat parking untuk orang yang kurang upaya.Aku tak pasti sama ada diorang ni memang kurang upaya atau orang kaya memang kurang upaya nak berjalan.Mesti kereta mewah.Aku rasa diorang bajet pakai kereta mahal,orang tak berani sound.


    4.Kalau anda semua perasanlah,apa-apa saja barang-barangan yang dijual oleh orang Melayu khasnya produk Melayu yang diendorsekan oleh seseorang yang kelihatan "kuat ibadat" atau "cerdik pandai," khasiat produk tu mesti melampau-lampau.

    Tambahan Lain

    1. Mr.Edz - kalau orang melayu berniaga mesti nak buat cara MLM


    2. Encik Sood - kalau kita bangun bagi seat kat makcik/pregnant ladies/OKU... mesti ada orang pandang satu macam


    3. Anon - kalau berborak mengenai perkara serius/kena berfikir mesti dipandang slack, kalau pasal artis, laju je


    4. Anon - kalau cakap join persatuan/badan kebajikan, buat kerja amal/sukarela kena tanya 'banyak masa ko'...'ko takde keje lain ke?'...'ko dapat payment ke buat keje tuh?'


    5. Mantot - Mana-mana mata air yang tiba-tiba wujud adalah "mata air ajaib" yang mampu mengubat apa2 jenis kesakitan sambil berduyun2 orang ramai pegi nak tadah air kat situ
    Best Blogger Tips

    LiTraCon : Konkrit Telus Cahaya

    Konkrit ialah bahan binaan yang sudah wujud dari zaman Mesir lagi. Tapi seperti yang kita sedia maklum tamadun Rom ialah tamadun yang menggunakannya secara ekstensif. Hingga hari ini anda boleh melihat Pantheon, bangunan berusia hampir 2000 tahun yang dibina dari konkrit. Konkrit ialah bahan binaan yang banyak digunakan kerana ianya tahan lasak. Masalah utama konkrit ialah ianya bahan binaan yang boring. Dengan sebab itulah LiTraCon dicipta oleh Aron Losonczi seorang jurubina dari Hungary. LiTraCon ialah singkatan kepada Light Transmitting Concrete. Ianya telus cahaya tidak seperti konkrit yang kita biasa gunakan dalam pembinaan. Aron Losonczi membesar di Hungary yang dulunya sebuah negara Blok Timur. Negara blok timur banyak dibina menggunakan konkrit kerana ianya murah dan low tech. Akibatnya kebanyakkan bangunan di Budapest nampak monyok, suram, bosan dan gelap. I think the same applies to buildings in Pyongyang and old Moscow. Damned commies!


    Oleh sebab itulah Aron Losonczi merasakan pasti ada cara untuk membuatkan konkrit menjadi bahan binaan yang lebih menarik. Dengan menggunakan gentian optik sebagai agregat didalam bancuhan konkrit (instead of batuan kecil), LiTraCon menjadi telus cahaya. Kalau dulu bangunan konkrit memerlukan lampu bagi mencahayai ruangan dalaman kini tidak lagi. Ini bukan sahaja menjadikan bangunan lebih ceria malah menjimatkan penggunaan elektrik di siang hari. Eco Friendly yeah!



    Best Blogger Tips

    Petikan Ucapan Tuan Guru Nik Aziz.

    Sudah berkali-kali saya sebutkan kepada pemimpin Umno agar tinggalkan perjuangan kebangsaan dan terimalah perjuangan Islam. Kalau hari ini Umno berbuat demikian, maka hari ini juga saya sanggup bubar PAS untuk sama-sama berjuang Islam dengan Umno.


    "Namun sampai sekarang mereka tidak sanggup mengubah dasar parti Umno itu kepada dasar Islam! Di manakah duduknya roh Islam dalam Umno? Saya tanyakan persoalan ini untuk dijawab oleh seluruh umat Malaysia,"

     ps : nia antara salah seorg pencacai UMPORNO Best Blogger Tips

    Mari Belajar Sifat Haiwan Paling Rakus Di Dunia.

    Lu orang pernah ambik tau tak...pasal ujudnya haiwan/binatang yang rakus seantero dunia..??? Kalau tak tau meh sini gua nak bagitau, so... kita bermula dengan haiwan/binatang yang terkenal kerakusannya dari tangga ke sepuluh hingga yang paling unggul di dunia ini...;  

    10. Ulat Beluncas;


    Ulat ini mungkin yang terkecil di antara 10 haiwan lainnya. Ulat ini dikenali sebagai "eating machine". Sepanjang menjadi ulat, ulat ini akan memakan daun-daun dengan amat rakus. Membesar 1000 kali hanya dalam masa 2 bulan. Persiapan sebelum berubah menjadi kupu-kupu yang indah.
    9. Paus Biru;


    Dengan berat 200 ton dan panjang 100 kaki, paus biru bukan hanya haiwan terbesar di planet bumi, mungkin haiwan terbesar yang pernah ada. Makanannya adalah krill (invertebrata kecil mirip udang yang panjangnya 1 inci). Paus biru memerlukan 40 juta krill sehari... nampak tak kerakusannya...
    8. Burung Kolibri;

    Haiwan ini memerlukan makanan setiap 10 minit sekali. Dengan sayap yang berkepak sebanyak 200 kali tiap minit dan jantung yang berdetup 1200 kali tiap minitnya, Kolibri akan membakar 14.000 kalori, sama dengan kalori yang diperlukan manusia untuk berlari marathon. Rakusnya... setiap 10 minit nak makan jer...
    7. Kodok Mulut Lebar Argentina;

    Juga dikenali sebagai kodok bertanduk, Argentinean wide-mouthed frog ini sangat tidak gentar maupun takut semasa menyambar makanannya. Haiwan ini makan apa saja seperti tikus, kadal kecil dan ular. Malah kerana rakusnya, perutnya boleh robek kerana kekenyangan.
    6. Ular Piton;

    Haiwan tidak berkaki ini boleh menelan makanan yang lebih besar daripada kepalanya sendiri. Ular ini memiliki sistem pencernaan yang perlahan, maka piton memerlukan masa yang lama untuk makan lagi, kira-kira dalam beberapa hari malah mencapai bulan.
    5. Kelawar Vampire;

    Haiwan "imut" ini besarnya hanya seperti lengan orang dewasa, tapi gigi tajamnya boleh merobek pembuluh darah dan menghisap darah kita, sebanyak 5 sudu teh sekali gigit. Haiwan ini sebelum menyedut darah, dia akan "mengencingi" mangsanya terlebih dahulu.
    4. Tasmanian Devil;

    Haiwan asli Australia ini dapat melahap makanan sebanyak 40% berat tubuhnya hanya dalam tempoh 30 minit. Mungkin biasa sahaja, tapi sebenarnya jika dibandingkan dengan manusia, sama saja dengan manusia yang melahap 216 hamburger dalam tempoh yang sama. Betul2 rakus punya binatang nih... grrrrr....
    3. Burung Pemakan Bangkai;

    Burung ini merupakan karnivor nombor satu. Makanannya adalah daging, hanya daging dan cuma daging walaupun daging itu terhidang "setengah matang" ataupun sudah membusuk. Burung ini akan melahap bangkai binatang sebanyak mungkin, secepat mungkin, sehingga beratnya menjadi 20% lebih berat selepas makan. Burung nih... bukan kira halal haram beb...
    2. Babi;

    Haiwan ini sangat rakus, walaupun perutnya sangat kecil. Satu fakta tentang babi ini ialah suka tidur di atas najisnya sendiri, sehingga badannya penuh dengan najisnya.
    1. Hiu Macan;

    Haiwan buas ini akan memakan apapun yang ada di depannya, dari kasut, piring hingga serpihan kelengkapan perang pernah ditemui dalam perutnya. Kadang kala juga haiwan ini menggigit sesuatu yang mustahil dikunyah. Kerakusan hiu macan ini sebenarnya telah dimulai sebelum lahir ke dunia bawah laut. Di dalam perut ibu haiwan ini, haiwan ini saling lahap melahap antara satu sama lain.
    Daaaaannnnnn.... haiwan/binatang yang paling unggul terkenal dengan sifat RAKUSnya adalah haiwan/binatang di bawah ini..., kerana ianya mengcakupi sepuluh sifat rakus haiwan/binatang di atas... apa yang tiada daripada haiwan ini... semuanya ada... ianya tak lain tak bukan..... adalah... (di iringi bunyi drum... hahaha...)...

    Haiwan Paling Top Tahap Rakusnya di dunia berasal dari Malaysia (bangga beb...) - umPORno

    Apa yang takda kat haiwan/binatang umPORno nih... semuanya ada beb...!!!! dari sifat bergelumang dengan najis seperti babi, kencing rakyat terlebih dahulu sebelum menghisap darah rakyat seperti kelawar, melahap bangkai dan daging rakyat, melahap sesama gang dalam parti pun diorang jugak... malahan anak bini orang pun diorang sapu... cer..citer.. cer.. citer... apa yang takda kat binatang bernama umPORno nih....!!!!

    So... itulah serba sedikit ilmu berkaitan haiwan/binatang yang paling RAKUS di dunia terutamanya Malaysia, yang dapat gua kongsikan bersama lu orang semua... harap dapat menambahkan pengetahuan.

    Sumber ilham dari Tulahan. Best Blogger Tips

    Punca Team Iblis Merah Kalah =='








    ps : hahahhaha padan muka SETAN Best Blogger Tips
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Popular Posts