And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Tuesday, May 31, 2011

4 Fakta Panas : Apakah benar rakyat Malaysia gila seks??Apakah benar orang Malaysia Gila Seks? Kalau nak tanya diri sendiri mestilah jawapannya TIDAK. Siapa yang nak mengaku dirinya gila SEKS. Tetapi begitu banyak kes yang merujuk pada kelakuan seks yang terutamanya salah di sisi undang-undang sering kita baca atau dengar. Contohnya kes rogol yang memang kita tidak dapat nafikan telah meningkat setiap tahun. Boleh dikatakan senaskhah surat khabar memang tak sah kalau tidak menyiarkan berita kes rogol setiap hari. Contohnya, Kes yang terkini dan hangat diperkata- Cikgu rogol anak murid 10 Mei 2011

Fakta Pertama
1. Itu baru satu kes yang kita baca, cuba tengok pula statistik kes rogol (bagi semua kategori : bawah umur, remaja, berumur, dll) di seluruh negara dari tahun 2000 - 2008.

Bil  Tahun  Kes Rogol
1    2000    1217
2    2001    1386
3    2002    1431
4    2003    1324
5    2004    1698
6    2005    2431
7    2006    3098
8    2007    3414
9    2008    4959

fakta menarik : Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Fu Ah Kiow, di Dewan Rakyat menyebut pada tahun 2007 sahaja 5.7 kes sehari di Malaysia ataupun hampir 1 kes rogol setiap 4 jam. Dan pada tahun 2008 dah meningkat kepada 13.7 orang sehari.
p/s - ini hanya rekod bagi kes rogol yang membuat laporan sahaja. Cuba bayangkan berapa banyak lagi yang tak dilaporkan dan direkodkan. Mesti dah berkali ganda..:-( renung2kan lah

Pada bulan Mac yang lain, Sidang Dewan Rakyat telah menyatakan "Sebanyak 9,575 kes rogol di bawah umur direkodkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tempoh lima tahun sejak 2005" untuk berita penuh : Utusan Malaysia
Apa akan jadi dengan anak-anak bangsa kita yang tidak cukup umur ini tetapi telah dibayangi dengan trauma yang menghantui hidup mereka. Tidakkah semua perogol ini pernah fikri untuk kebaikkan anak-anak ini? Kenapakah mereka sanggup merosakkan masa depan anak-anak bijak pandai ini hanya untuk kepuasan mereka ? 

Fakta Kedua
2. Satu survey yang dilakukan pada tahun 2010 oleh Durex (brand kondom) telah menunjukkan Malaysia adalah antara negara yang mempunyai budaya seks bebas ke-TUJUH  paling tinggi di dunia.Buktinya : sengoti
Dari report Durex :
7. Malaysia
According to the Durex survey, sex culture generally conservative country, but a lot of controversy behind it is happening, one example: whether sex education should be held in college or not? Behind the controversy, by Durex, there are facts that indicate if the Malaysian people have a high level of horniness. For example: Minister-level officials (Health Minister) was forced to resign because of his sex scandal in January 2008.

Apa lagi yang kita nak katakan? Any komen ke tentang hal ini? Kita selalu sangka Jepun sepatutnya lebih tinggi dari kita tetapi mengikut survey ini, lain pula ceritanya ... Renung2kan

Fakta Ketiga
Satu data laporan yang diambil dari Nationmaster.com (2009) mengenai kes rogol di seluruh dunia telah menunjukkan Malaysia kini berada di tangga ke 38 bagi bilangan kes rogol yang direkodkan. Menurut blog Selangor2u "Mungkin sebagai sebuah negara Islam yang kita bangga, berada pada tangga 38 bukanlah sesuatu yang boleh kita banggakan." 

# 34
Switzerland:
0.0539458 per 1,000 people

# 35
Belarus:
0.0514563 per 1,000 people

# 36
Uruguay:
0.0512295 per 1,000 people

# 37
Lithuania:
0.0508757 per 1,000 people

# 38
Malaysia:
0.0505156 per 1,000 people

# 39
Romania:
0.0497089 per 1,000 people

# 40
Czech Republic:
0.0488234 per 1,000 people


Fakta keempat 
Satu carian di Google Trend yang dilakukan oleh blogger untuk mencari tempat/kawasan di Malaysia yang paling ramai mencari mengenai "seks"  pada Mei tahun 2010 - Mei tahun 2011.
klik untuk besarkan image

Nampak orang di Klang yang paling banyak melayani enjin carian Google untuk pencarian mengenai "seks" dalam masa 12 bulan

Kali ini pula satu lagi rekod oleh Google mengenai KEYWORD "seks" apa yang paling ramai dicari di Google search sepanjang 30 hari yang lepas. Jangan terkejut dengan result analisisnya. Tak perlu kena explain la screenshot ni. Pandai-pandai la faham :-))
JADI apakah kalian semua? Adakah rakyat Malaysia gila seks? Kami sendiri pun tak tau tetapi semua terpulang pada anda semua :-)) Jangan STRESS!!!
p/s : semua ini bukan ingin menuding pada sesiapa pun yang mereka ni gila seks ke apa. Cuma kami sebagai rakyat Malaysia binggung selepas melihat pelbagai kes yang tidak diingini berlaku setiap hari. Lepas tu tengok post-post orang yang macam-macam pula pasal seks ni semua. Jadi, kami cuba ambil inisiatif untuk tengok sendiri. Kalo korang nak caya semua ni, caya la, kalo tak nak tu apa bole buat, semua ni hanya ambil dari teknologi, betul salah semuanya tak ada bukti yang sahih. sekian. Best Blogger Tips

(Bongkar) Laporan Ketua Audit Negara Dedah Hutang Malaysia RM 362 Bilion!

  ketua audit negara1 (Bongkar) Laporan Ketua Audit Negara Dedah Hutang Malaysia RM 362 Bilion!
  Sekali lagi, Laporan Ketua Audit Negara membongkar segala masalah yang berlaku di dalam Malaysia. Dan kali ini, Tan Sri Ambrin Buang membuat kenyataan bahawa hutang sebenar negara adalah RM 362.39 bilion! Jauh dari kenyataan Perdana Menteri semasa ucapan Bajet 2011 tempohari iaitu RM 233.92 bilion.

  Berikut di bawah merupakan petikan teks kenyataan dari Ketua Audit Negara

  Ketua Audit: Hutang negara pada paras tertinggi
  Ketua Audit Negara, Tan Sri Ambrin Buang hari ini mendedahkan bahawa hutang negara pada tahun lalu berjumlah RM362.39 bilion, iaitu paras yang paling tinggi dalam tempoh lima tahun.
  Hutang itu mencakupi 53.7 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar(KDNK), kali pertama keadaan itu berlaku dalam sejarah negara, kata beliau dalam laporan tahunan terbaru yang di bentangkan di Parlimen hari ini.
  Hutang RM362.39 bilion ringgit yang disebut dalam laporan audit itu juga jauh lebih tinggi daripada RM233.92 billion yang disebut oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Parlimen Jun lalu.
  Ketika itu Najib juga mendakwa hutang itu hanya mencakupi 34.3 peratus KDNK.
  Dalam laporannya hari ini, Ketua Audit Negara menjelaskan hutang kerajaan meningkat dengan mendadak kerana hutang dalam negara yang semakin membesar.
  Hutang kerajaan di dalam negara (domestic debt) pada tahun lalu adalah RM348.60 bilion atau 96.2 peratus keseluruhan hutang Kerajaan Persekutuan

  Dari sini, dapat dilihat Perdana Menteri kita tidak bersifat jujur dalam menutur apa yang sebenarnya berlaku. Rakyat berhak tahu dalam perkara ini. Hutang sebenar Malaysia iaitu RM 362.39 bilion itu adalah mencakupi lebih dari 50% KDNK, iaitu pada 53.7 peratus. Bermakna Malaysia telah berada dalam keberhutangan yang agak serius buat pertama kali dalam sejarahnya sendiri.

  Soal kami di sini, mengapa perlu berdolak-dalih untuk mengatakan perkara yang benar? Kalau hutang negara RM 362.39, cakap betul-betul. Tak perlulah nak menipu dalam ucapan Bajet 2011 tempohari dengan mengatakan hutang Malaysia berjumlah RM 233.92 Bilion.

  Sangat besar perbezaan nilai di situ iaitu lebih RM 130 bilion! Bukan RM 130. Seperti artikel yang kami paparkan pada tempohari berkenaan hutang negara yang perlu dilunaskan dalam tempoh tiga tahun, dengan kenyataan dan angka terbaru yang diberikan oleh Ketua Audit Negara ini, sah Malaysia telah berhutang melebihi KDNK yang sepatutnya berada pada paras maksimum 40%.  Dengan jumlah hutang sebenar yang banyak ini, ditambah pula dengan pelbagai lagi Projek Mega yang bakal dibina seperti Menara Warisan dan yang lain-lainnya, di mana sebenarnya terletak slogan ” Rakyat Di Dahulukan, Pencapaian Di Utamakan”?

  Sudah pasti dengan jumlah hutang yang besar ini, kerajaan juga terpaksa memikirkan cara untuk mengaut kembali wang-wang yang telah dibazirkan. Dan di antara langkah-langkah yang pasti, adalah menaikkan cukai, dimana kerajaan dapat memungut hasil secara langsung dan tidak langsung.

  Akhirnya, ianya kembali membebankan rakyat. Mungkin golongan rakyat yang mewah, tidak merasakan apa-apa, namun kita perlu ingat bahawa, golongan rakyat di Malaysia ini juga dah jadi macam Piramid. Di mana, golongan pertengahan dan golongan miskin yang menjadi mangsa di atas kecuaian dan pembaziran kerajaan.

  Janganlah memperbodohkan rakyat lagi macam apa yang berlaku tidak lama dulu semasa ingin menaikkan harga barangan. Cakap sahaja harga barang perlu dinaikkan, tidak perlu cakap “Penyelarasan Harga Barang”, untuk menidakkan maksud sebenar  yang tidak difahami oleh rakyat.

  Cuma satu sahaja yang kami fikirkan, adakah Laporan Ketua Audit ini sebenarnya memberikan kesan kepada pemerintah sekarang. Macam tahun lepas juga, pelbagai skandal yang dapat dibongkarkan seperti Skandal Projek Landasan Berkembar Eletrik dan Skandal PKFZ yang akhirnya, senyap begitu sahaja.
  Best Blogger Tips

  Animation video yg cool giler
  The 600 Years from the macula on Vimeo. Best Blogger Tips

  Jika Hutang Kerajaan Amerika Disusun Berapakah Ketinggiannya? (5 Gambar)


  Holy Obama balls!  ps : PADAN MUKA...TU LA SUKA SNGAT BISNIS RIBA...
  Best Blogger Tips
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Popular Posts