And when it was said that the promise of Allah was true, and that the Hour, there was no doubt about its (coming)

Tuesday, March 22, 2011

WTC 2001

Paradigma mukmin
Minggu lepas saya terbaca satu maklumat tentang kejadian 9/11 di World trade Centre yang sebenarnya dirancang sebelum berlakunya bencana itu. Kesimpulan yang dapat dibuat adalah WTC itu sememangnya dilanggar pesawat tetapi itu hanyalah untuk mengalih perhatian dunia. Kebenarannya adalah WTC sebenarnya diletupkan dari dalam bangunan dan impaknya ditambah pula tengan tembakan missil.
Entri kali ini memaparkan beberapa fakta aneh yang dikesan sewaktu bencana ini berlaku. Namun,  fakta ini tidak dapat dapat sah kesahihannya samada benar atau tidak. Terserah kepada anda untuk menerimanya atau tidak.


Gadis Superhero Misteri
Paradigma mukmin

Perhatikan, didalam foto ini terdapat gadis perempuan yang masih hidup setelah gedung WTC yang dia ditempatkan telah dibinasakan dan mampu berjalan setelah bangunan itu  hangus hancur berlubang.
Respon lambat Bush
Paradigma mukmin
jam 8.45 wtc di bom. Sedangkan siBbush masih lagi bersama kanak – kanak tadika pada jam 9.05…
apakah selambat ini seorang presiden “dunia” menerima informasi  mengenai serangan terhadap negaranya?Missing Twin
Paradigma mukmin

kembar WTC hilang bos…?! kan ini menara kembar, tetapi didalam gambar ini  cuma ada  satu. Tidak tahu la angle kameranya bagaimana.


Tiada bangkai pesawat
Paradigma mukmin
Setelah melangar bangunan, pesawat  seharusnya pecah berkecai dan jatuh ke tanah tetapi tiada sama sekali di gambar mana -mana bahagian  pesawat jatuh. Dan aneh sekali terdapat fuselage yang kotak hitamnya berada paling deket dengan sumber ledakan malah masih dalam keadaan elok, walaupun terbabit dalam ledakan yang dasyat.


Tiada saksi mata yang melihat pesawat
Paradigma mukmin
Paradigma mukmin
Penduduk New York City mengakui mereka tidak melihat pesawat semasa kejadian itu berlaku dan berpendapat ini adalah hanya perang psikologi (psychological warfare)


Terdapat missil
Paradigma mukmin
Paradigma mukmin
Paradigma mukmin

Misil kelihatan setelah gambar di zoom.

Tiada pesawat merempuh pentagon
Paradigma mukmin

Dalam kesemua foto yang merakam kehancuran Pentagon,  tidak terdapat satu pun gambar dari bahagian – bahagian pesawat. Menurut penjelasan pemerintah Amerika, itu terjadi kerana pesawat itu musnah kerana suhu yang terlampau tinggi. Persoalan disini adalah, suhu tersebut telah menghilangkan badan pesawat yang diperbuat daripada besi dan titanium itu sama sekali dari tempat kejadian, tetapi tidak berjaya pula melenyapkan mayat – mayat mangsa kejadian itu.

Point of impact
Paradigma mukmin

Ini efek rempuhan pada pentagon. Perhatikan lubang yang terhasil kesan daripada rempuhan itu sungguh aneh. Lubang terhasil pada bangunan sebelah sana dan tidak linear dengan tempat berlakunya rempuhan.


Potongan teratur
Paradigma mukmin
Berikut ini gambar tiang paksi WTC yang sudah runtuh. Potongan pada tiang keluli tersebut kelihatan sangat kemas seperti telah dipotong. Menurut pakar,  tiada bangunan yang roboh  yang potongan tiang paksi  sudah hancur terpotong sekemas ini..?
Best Blogger Tips

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts